כחודש לפני ביקור נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, גורמים בממשל האמריקני אומרים כי ישראל הגבירה את פעילותה נגד תוכנית הגרעין האיראנית. עוד אומרים אותם גורמים כי ישראל מותירה את הממשל לרוב ב"אפלה" בנוגע לפעילותה נגד איראן.
בתוך כך, באיראן טוענים כי עצרו כמה סוכני מוסד שפעלו במחוזות סיסטן ובלוצ'סטן שבדרום מזרח איראן. כך הודיע הבוקר התובע של העיר זהדאן. לטענתו, העצורים ביקשו להתנקש בחייהם של כמה מדעני גרעין איראנים. בתוך כך הודיעה הרשות השופטת האיראנית כי שלושה סוכנים בעלי קשר למוסד, שנעצרו באפריל, יעמדו למשפט בקרוב.
האיום המסתורי על אנשי משמרות המהפכה והמדענים האיראניים: @AmichaiStein1 עם מקרי המוות של בכירים באיראן, שכמה מהם יוחסו לישראל#חדשותהערב pic.twitter.com/ejtkRLShG4
— כאן חדשות (@kann_news) June 13, 2022
בסוף השבוע פרסם העיתון "ניו יורק טיימס" כי צילומי לוויין מלמדים שאיראן חופרת רשת נרחבת של מנהרות מבוצרות מדרום לאתר הגרעין בנתנז. ההערכה היא כי מדובר בניסיון של טהראן לבנות מתקני גרעין תת-קרקעיים, שיוכלו לשמש כבונקרים להגנה מפני הפצצות ותקיפות סייבר.
האזינו להסכת "עוד יום"
בשבוע שעבר התייחס יו"ר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, רם בן ברק, לדיווחים לפיהם איראן סבורה כי ישראל עומדת מאחורי הרעלת שני מדענים איראנים. בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב אמר בן ברק: "אנחנו לא מרעילים אנשים, חוץ מזה לא אגיד כלום. זה לא השיטות שלנו".
האזינו לריאיון בכאן רשת ב
לפי דיווח בניו יורק טיימס איראן חושדת כי ישראל הרעילה את המזון של איוב אינתזארי, מהנדס האווירונאוטיקה שמת בנסיבות מסתוריות בשבוע שעבר, ושל קמראן אגמולאי שהיה גיאולוג. על פי הדיווחים, האחרון עבד באתר הגרעיני האיראני בנתנז, על אף שהדבר הוכחש בידי האיראנים. לפי הפרסום, אנתזארי פיתח תסמיני הרעלת מזון לאחר ארוחה שבה השתתף בעיר יאזד, מקום עבודתו.