סוכנות הידיעות האיראנית "פארס" דיווחה הבוקר (שני) על מוות נוסף של מדען שעסק בפיתוח כלי טיס בלתי מאויישים וטילים בליסטיים. על פי הדיווח, מוחמד עבדוס, עבד בחברה איראנית העוסקת בפיתוח לוויינים איראניים, ומת "במהלך משימה".
בפעם השנייה תוך 24 שעות: איראן מדווחת על מות מדען שעבד בתעשייה האווירית במדינה - שעוסקת בפיתוח הלוויינים האיראנים, בכטב"מים ובטילים בליסטיים@AmichaiStein1 pic.twitter.com/qd8BXEaOep
— כאן חדשות (@kann_news) June 13, 2022
אמש דיווחו באיראן על מוות של איש נוסף משורות משמרות המהפכה. מטעם הארגון נמסר כי עלי קמאני, לוחם בתחום התעופה והחלל ששירת במשך שנים, נהרג בתאונת דרכים במהלך משימה בעיר ח'ומיין.
האם עוד ניתן לעצור את איראן מלהשיג נשק גרעיני? | עוד יום
בשבוע שעבר כלי תקשורת בשפה הפרסית דיווחו כי מת ד"ר איוב אנטזארי, מומחה להנדסת תעופה וחלל באוניברסיטת שריף בטהראן. אנטזארי הועסק במרכז מחקר ופיתוח בעיר יזד, שבו עבד על פיתוחם של טילים ורחפנים. על פי חלק מהדיווחים מותו נגרם בשל הרעלת מזון.