ג'ו גרסיה, בעלה של אירמה, אחת משתי המורות שנורו למוות בטבח באובאלדה שבטקסס ביום שלישי, מת מהתקף לב, כך לפי דיווחים הערב (חמישי) בארצות הברית. השניים היו נאהבים מאז נעוריהם בתיכון, ונשואים מזה 24 שנה. הם הותירו אחריהם ארבעה ילדים.
מלבד שתי המורות, נרצחו בטבח בבית הספר 19 ילדים. אחת התלמידות שניצלו מהירי סיפרה לכאן חדשות: "כיבינו את האור והתחבאנו מתחת לשולחנות. אם היינו עושים יותר מדי רעש הוא היה נכנס אלינו. רצתי לאמא שלי והתחלתי לבכות מפחד. היא הראתה לי תמונה של חברה שלי ושל בת דודתי, שנורתה בצוואר ובאף".
דודתה של אחת הילדות שנרצחו קראה להקשחת החוקים לפיקוח על נשק."אחרי מה שקרה, אני מקווה שהמצב ישתנה, כי זה יותר מדי". אך נראה כי קריאות מהסוג הזה רחוקות מלהביא לשינוי בנושא בארצות הברית. בסוף השבוע הקרוב יקיים לובי הנשק כינוס חגיגי גדול, גם בטקסס.
> מוות ידוע מראש: אירועי הירי בארצות הברית - והניסיונות העקרים לעצור אותם
הרוצח, סלבדור ראמוס בן ה-18, שהה בכיתה במשך 40 דקות. לפי דיווח בניו יורק טיימס, רוב הילדים והמבוגרים נורו בדקות הראשונות לטבח. לטענת הורי התלמידים, הם הפיצרו בשוטרים להיכנס ולהתעמת עם היורה, אך השוטרים לא נכנסו לכיתה.
הטבח בבית הספר בטקסס | בארה"ב מנסים להבין - מדוע הרוצח שהה בכיתה במשך 40 דקות לפני שהמשטרה נכנסה להתעמת עמו? #חדשותהערב @michalresh pic.twitter.com/xgpu6V5k0Z
— כאן חדשות (@kann_news) May 26, 2022