גורם בכיר בממשל ביידן אמר הלילה (ראשון) כי ייתכן שיש קשר בין חוסר התגובה של קוריאה הצפונית על ההצעה לחדש את השיחות עימה, ובין הגבלות הקורונה שהונהגו במדינה. קוריאה הצפונית דיווחה הלילה על עוד כ-186 אלף חולי קורונה עם תסמינים שאובחנו ביממה החולפת, ירידה קלה לעומת הממוצע בימים הקודמים.
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הציע אתמול לפיונגיאנג חיסונים לקורונה, אך טרם נענה. ביידן, שמבקר בקוריאה הדרומית, הוסיף שהוא מוכן לפתוח במשא ומתן עם קוריאה הצפונית ואף להיפגש עם שליטה, קים ג'ונג און. היום ביידן ימריא ליפן, התחנה הבאה בסיורו הראשון באסיה מאז נכנס לבית הלבן.
באמצע חודש מאי, כשנתיים וחצי לאחר שפרצה מגפת הקורונה, קוריאה הצפונית עדכנה על מקרים ראשונים של הידבקות בנגיף. זמן קצת לאחר ההכרזה על התפרצות קורונה בבירה פיונגיאנג, הוטל סגר כללי במדינה. השליט קים ג'ונג און אף נצפה לראשונה עוטה מסכה בפומבי.
אחרי שהוכרז על מקרי קורונה ראשונים בקוריאה הצפונית: קים ג'ונג און תועד לראשונה עוטה מסיכה@AmichaiStein1 pic.twitter.com/90XVTVqenT
— כאן חדשות (@kann_news) May 12, 2022