היעד של ולדימיר פוטין בפלישה לאוקראינה הוא החלפת השלטון הפרו-מערבי באוקראינה בפרו-רוסי. הנשיא הרוסי בעיקר רוצה לסמן תמרור בוהק לנאט"ו ולמערב – שעכשיו הוא הבוס שקובע מה גורל אוקראינה - לא וושינגטון, לא ברלין וגם לא לונדון.
מה האלטרנטיבות של פוטין לגבי המשך המהלך הצבאי באוקראינה? עם התרחישים - @MoavVardi #חדשותהערב pic.twitter.com/dtVoZWbhBR
— כאן חדשות (@kann_news) February 24, 2022
בסיכום של היום הראשון מאז הפלישה הרוסית, כבר ברור שלצבא הרוסי יש את היכולות לכבוש את אוקראינה, די בקלות, בתוך שעות ספורות. הצבא של פוטין כבר הצליח לשתק את יכולות חיל האוויר של הצבא האוקראיני, וממשיך לשטוף את אוקראינה ככל העולה על רוחו. במילים אחרות – הדרך פתוחה לפוטין, השאלה היא מה משרת את האינטרס שלו.
מה האלטרנטיבות של נשיא רוסיה פוטין?
כיבוש מלא של אוקראינה: מאה אלף חיילים יישארו על אדמת אוקראינה כדי לשמור על השלטון הרוסי שם. לכך יש מחירים גדולים גם כלכליים מבחינת הסנקציות שיוטלו וגם בחיי אדם. האפשרות השנייה היא נסיגה של הכוחות וחזרה לרוסיה או הישארות במחוזות הבדלנים במזרח אוקראינה – לוגנסק ודונייצק.
בין ביידן לפוטין: הדילמה הישראלית | עוד יום
האפשרות השלישית נמצאת איפשהו באמצע והיא גם הסבירה ביותר: פוטין יביא לסילוק השלטון באוקראינה על ידי הטנקים שלו. מה יקרה ביום שאחרי? פוטין ירצה לנהל מעין "הליך דמוקרטי", בו ייבחר שליט אוקראיני שהוא פרו-רוסי. לשם כך, נשיא רוסיה יצטרך לשמור על אוקראינה שלו ולהשאיר שם כוחות. עד לסיום התהליך.
באוקראינה מסכמים יום ראשון ללחימה ועדכנו כי 57 אזרחים נהרגו ו-169 נפצעו, זאת בזמן שהאו"ם דיווח על כ-100 אלף בני אדם שנעקרו מבתיהם. זאת בזמן שהכוחות הרוסים ממשיכים להתקרב לבירה קייב וישנם קרבות קשים סביב נמל התעופה אנטונוב. מנגד במערב המשיכו להטיל סנקציות על מוסקווה בעקבות המהלך. נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן נאם הערב ואמר כי הוכרזו עיצומים על בנקים רוסים והם יוגבלו ביכולת לסחור בפאונד, דולר וין.
בידן הוסיף בנאומו כי ישלח כוחות נוספים לאירופה אך הדגיש כי הם לא יקחו חלק במלחמה על אדמת אוקראינה. לדבריו, הוא ימלא את חובתו לנאט"ו אם יהיה צורך בכך. כשנשאל אם הוא רואה אפשרות שפוטין ימשיך מעבר לאוקראינה, השיב בחיוב. לדבריו, עיצומים אישיים נגד פוטין עדיין נמצאים על השולחן.