"איחד את האנושות ועזב": תנחומים בישראל על מות הילד שנפל לבור

"איחד את האנושות ועזב": מרוקו מתאבלת על ריאן
ריאן בן ה-5 חולץ אמש ללא רוח חיים מהבור בצפון מרוקו אליו נפל ביום שלישי. ראש הממשלה בנט שלח תנחומים "למשפחתו של הילד, לעם המרוקני ולהוד מעלתו המלך מוחמד השישי"
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
ריאן מרוקו ريان المغرب
צילום: AP

ראש הממשלה נפתלי בנט הביע את תנחומיו על מותו של הילד ריאן בן ה-5, שנפל לבור בצפון מרוקו ואמש חולץ ממנו ללא רוח חיים, בתום מבצע חילוץ שריתק מיליונים ברחבי העולם. "בשמי, בשם העם בישראל והממשלה אני שולח את תנחומינו הכנים למשפחתו של הילד ריאן, לעם המרוקני ולהוד מעלתו המלך מוחמד השישי. שלא תדעו עוד צער", מסר בנט. גם שר הביטחון בני גנץ הביע את צערו על מותו של הילד ושלח את תנחומיו להוריו.

דובר צה"ל בערבית כתב בחשבונותיו ברשתות החברתיות: "הוא איחד את האנושות ועזב. יהי רצון שאלוהים ירחם עליו ויעורר את משפחתו וקרוביו בסבלנות ונחמה. תנחומינו למשפחתו של ריאן, תושבי מרוקו והעולם כולו עם פטירתו". מלך מרוקו, מוחמד השישי, התקשר להוריו של ריאן וניחם אותם.

זמן קצר לאחר שחולץ מהבור, נקבע אמש מותו של הילד, שנפל לבאר בעומק 32 מטרים ביום שלישי. עם חילוצו, בן ה-5 הועבר ישירות אל אמבולנס שנכנס עד לפתח הבור, ויחד עם הוריו פונה לבית החולים.

בזירת האירוע התגודדו במשך ימים אלפי אנשים שהמתינו לראות איך יסתיים החילוץ המורכב. המחלצים חפרו בור מקביל לבאר שאליה נפל בן ה-5, ויצרו מנהרה אופקית כדי להגיע אליו. מחשש לקריסה באזור, החילוץ לקח זמן רב.

שלשום ואתמול הצליחו כוחות החילוץ להשחיל מצלמה אל תוך הבאר העמוקה והצרה וכך וידאו כי ריאן בחיים. בפעולת החילוץ העדינה והמורכבת נעשה שימוש בכלים הנדסיים כבדים ובחפירה בידיים כדי לפלס גישה בניסיון להגיע אליו.

מאמצי החילוץ הועברו בשידור חי לעיני מיליונים. גורמים בממשלת מרוקו התערבו בנעשה ואמרו טרם החילוץ: "ליבנו עם המשפחה, ואנו מתפללים כי ישוב אליהם בהקדם האפשרי". ברשתות החברתיות, התיוג "הצילו את ריאן" הפך לוויראלי ברחבי צפון אפריקה, ובכלל זה באלג'יריה, עמה היחסים של מרוקו מתוחים.

הפופולריים