נשיאי סין ורוסיה מציגים חזית אחידה נגד המערב: "די להתערבות בעניינינו"

חזית אחידה נגד המערב: נשיאי רוסיה וסין נפגשו
לפני פתיחת אולימפיאדת החורף בבייג'ינג, סיפקו שי ופוטין בהצהרה משותפת: "לעצור את התרחבות נאט"ו". פוטין אמר שהוא מתנגד לעצמאות טאיוואן • נשיא צרפת וקנצלר גרמניה יבקרו ברוסיה
מחבר רם ברנדס מחבר רם ברנדס
Getting your Trinity Audio player ready...
נשיא רוסיה פוטין ונשיא סין שי ג'ינפינג
צילום: צילום: אי-פי

לפני פתיחת אולימפיאדת החורף בבייג'ינג, נפגשו היום (שישי) נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין. ברקע המצב הנפיץ בגבול בין רוסיה לאוקראינה, שתי המעצמות הציגו חזית מאוחדת נגד ארצות הברית בהצהרה משותפת. "די להתרחבות של נאט"ו ולהתערבות המערב בעניינינו הפנימיים. רוסיה וסין תומכות זו בזו במדיניות החוץ, ומסכימות כי אף מדינה לא יכולה לשפר את ביטחונה על חשבון האחרות".

פוטין אף ציין כי רוסיה תומכת בעקרון "סין אחת", מאשרת כי טאיוואן היא חלק מסין ומתנגדת לעצמאות של טאיוואן מכל סוג. עוד נאמר בהצהרה כי רוסיה וסין מגנות את "יציאת ארצות הברית מהסכם הגבלת הנשק ורצונה להציב טילים באירופה ובאסיה".

רוחות מלחמה באוקראינה | עוד יום

לאחר ששוחח עם מנהיגיהן, בארמון האליזה מסרו הבוקר כי נשיא צרפת עמנואל מקרון יבקר בשבוע הבא ברוסיה ובאוקראינה. גם קנצלר גרמני אולף שולץ יבקר בקרמלין - לשכתו הודיעה היום שיגיע למוסקווה ב-15 בפברואר. 

במקביל, בשגרירות רוסיה בארצות הברית הכחישו טענות, לפיהן רוסיה הדליפה לעיתון הספרדי "אל פאיס" את מסמכי התשובה של ארצות הברית ונאט"ו לדרישות לערבויות ביטחון: "הצד האמריקני ממוקד בתאוריות קשר".

בתוך כך, שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורינצ'וק תקף את שר החוץ יאיר לפיד ומתח ביקורת על מדיניות ישראל סביב הסכסוך עם רוסיה. השגריר כתב: "מזועזע מההתבטאות האחרונה של שר החוץ בנוגע להסתכלות שלו על הסכסוך האוקראיני-רוסי". בעקבות כך הוא זומן לשיחת נזיפה במשרד החוץ.

השגריר כתב עוד: "אני רוצה להזכיר לשר החוץ לפיד כי זה לא סכסוך – אלא מלחמה, שרוסיה מבצעת נגד אוקראינה וחבל שמר לפיד 'לא שם לב' למלחמה הזאת בשמונה השנים האחרונות. חבל שלפיד מתעלם מאמירות של בעלות בריתה של ישראל שמצהירות שיש סיכוי גבוהה לפלישה רוסית לאוקראינה, בעוד הוא מעדיף לאמץ את התעמולה הרוסית".

דובר משרד החוץ האמריקני, נד פרייס, אמר אמש כי בידי ארצות הברית מידע כי רוסיה מתכננת לביים תקיפות מפוברקות של הצבא האוקראיני או כוחות המודיעין, כעילה לפלישה נוספת לאוקראינה. "אנו מפרסמים מודיעין כדי לחשוף את היקף הפעולות המערערות של רוסיה כלפי אוקראינה וכדי להניא את רוסיה מהמשך המסע המסוכן הזה. לא היינו מפרסמים את המידע הזה, אם לא היינו בטוחים בפרטים בבסיסו. אנחנו יודעים שרוסיה פועלת, דרך כלי תקשורת שליחיים, להפיץ נרטיב שקרי כאילו אוקראינה היא התוקפן. הנסיונות רק מתגברים, וזה מדאיג", אמר פרייס.

הוא ציין כי לשר החוץ בלינקן ולעמיתו הסיני, וואנג יי, הייתה שיחה ארוכה על ההשלכות האפשריות של תוקפנות רוסית נגד אוקראינה.  בד בבד, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין ונשיא צרפת, עמנואל מקרון, שוחחו היום בטלפון על סוגיית אוקראינה ועל הצעות הביטחון של רוסיה. השניים הסכימו להמשיך במגעים.

הפופולריים