אחרי מתקפת המורדים הח'ותים באבו דאבי, באמירויות ביקשו היום (רביעי) מארצות הברית סיוע לצורכי הגנה. לפי השגרירות האמירותית בוושינגטון, שר ההגנה האמירותי, מוחמד בן ראשד אל מכתום, שוחח היום בנושא עם מזכיר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין.
שגריר איחוד האמירויות בארצות הברית, יוסוף אל-אוטייבה, אומר היום כי מתקפת הטילים והמל"טים של המורדים החות'ים "תחזק את הקשר הביטחוני והמודיעיני עם ישראל".
באמירויות אומרים: התקיפה באבו דאבי של המורדים החות'ים, שנתמכים על ידי איראן, "תחזק את הקשר הביטחוני עם ישראל וארה"ב"@AmichaiStein1 #חדשותהערב pic.twitter.com/9uF4dSOBxD
— כאן חדשות (@kann_news) January 19, 2022
אוטייבה אמר את הדברים בכנס של הארגון היהודי-אמריקני JINSA, והוסיף: "אנחנו מודים למדינות, בהן ישראל, על הגינוי למתקפה השבוע. אתם הולכים לראות חיזוק של שיתוף הפעולה המודיעני והביטחוני בין איחוד האמירויות, ישראל וגם ארצות הברית". מוקדם יותר השבוע, הועברה הצעה גם על ידי ראש הממשלה בנט וגם על ידי שר החוץ לפיד לבכירים באיחוד האמירויות, להעניק סיוע מודיעיני וביטחוני "ככל שצריך".
לפני יומיים נהרגו באיחוד האמירויות שלושה בני אדם ושישה נפצעו, במתקפת מל"טים של המורדים החות'ים מתימן. השלטונות באבו דאבי דיווחו כי שלוש מכליות להעברת נפט התפוצצו באזור התעשייה של הנסיכות, בנוסף לשריפה שפרצה באזור נמל התעופה. לפי משטרת אבו דאבי, זוהו עצמים של מטוס קטן שייתכן ששייכים לכלי טיס לא מאויישים, שנפלו בשני האזורים והם אלה שגרמו לפיצוץ ולשריפה.
הדובר לשעבר של המורדים החות'ים, עלי אל-בוח'ייתי, העניק לפני כעשרה ימים ריאיון מיוחד לחדשות הערב בכאן 11, ריאיון ראשון שלו לכלי תקשורת ישראלי. הוא סיפר בריאיון על בריחתו מתימן ועריקתו מהמורדים החות'ים, על הקרע במשפחתו בעקבות המהפך בעמדותיו, בייחוד עם אחיו שמשמש עד היום כדובר בכיר של החות'ים ומסרב לדבר איתו וגם על מצבה של תימן, יחסו לישראל והרצון להגיע לכאן ולהיפגש עם קהילת יהודי תימן.
לא מעט זמן לקח לשכנע את עלי אל-בוח'ייתי להעניק ריאיון מהסוג הזה, שבו הוא יתן לנו הצצה על מה שמתרחש בתימן, מהמדינות העניות בעולם ומוכות הגורל. בזמנו, אחרי הפלת עלי עבדאללה סאלח, החליט אל-בוחיית'י להצטרף לשורות החות'ים כדובר פוליטי, אלא שמהר מאוד גילה שהחות'ים, המיעוט המדוכא מצפון המדינה, החליטו להשתלט על המדינה בתמיכת איראן ולהתנהל כמו השלטון שדיכא אותם.
"הגשנו חזון לשלטון חילוני בתימן שיש בו הפרדה בין דת למדינה. אבל החות'ים זרקו את המסמך הזה שהוצג מטעמם בוועידת הדיאלוג", סיפר. "הייתי עם החות'ים בברית פוליטית כשהם היו המדוכאים, המסכנים והתנהלו נגדם מלחמות. כשהם עלו לשלטון הם עשו את אותם פשעים שעשו נגדם".