נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן קיבל הערב (שני) את מנת החיסון השלישית לקורונה. ביידן בן ה-78 התחסן במנת הבוסטר, בניסיון לעודד את ההתחסנות בקרב האמרינקים הזכאים לכך, לאחר שה-FDA אישר את מתן הזריקה לאוכלוסייה המבוגרת בארה"ב.
הנשיא האמריקני התבדח בדברים שנשא טרם קבלת החיסון ואמר: "אני יודע שזה לא נראה כך, אבל אני מעל גיל 65, הרבה מעבר ל-65, ואני מקבל את מנת הבוסטר שלי היום". ביידן הוסיף: "מנות בוסטר הן חשובות אבל הדבר החשוב ביותר שאנחנו צריכים לעשות הוא להביא את האנשים להתחסן, זאת המגפה של הלא מחוסנים".
מנהל המזון והתרופות האמריקני הצביע לפני כעשרה ימים בעד מתן החיסון לבני 65 ומעלה ולקבוצות סיכון. הצבעה זו עברה פה אחד, בעוד פאנל המומחים של הרגולטור האמריקני התנגד למתן החיסון לכל האוכלוסייה. הנימוקים שניתנו לדחיית ההצבעה היו היעדר מידע מספיק על נחיצות החיסון בקרב כלל האוכלוסייה. לעומת זאת, בכל הקשור לבני 65 ומעלה ואוכלוסייות סיכון, הצביעו חברי הפאנל פה אחד בעד אישורו.
President Biden just answered questions all the way through getting his Pfizer booster shot. pic.twitter.com/7NDWkn8IbE
— Jennifer Epstein (@jeneps) September 27, 2021
במשרד הבריאות הגיבו על המלצת המומחים והזכירו שכך גם הוחלט בישראל - לחסן תחילה במנת הדחף רק את אוכלוסיית המבוגרים וקבוצות בסיכון. "בכך נתן ה-FDA תוקף למבצע החיסון השלישי, שהחל בישראל ובעקבותיה בקנדה, אוסטריה, גרמניה, צרפת ומדינות נוספות", נכתב בהודעת המשרד. עוד צויין בהודעה: "הצגנו ל-FDA נתונים מחקריים על דעיכת החיסון והעליה במוגנות לאחר חיסון שלישי, עליהם נאמר שהם משכנעים".