אסון בלבנון: 28 הרוגים בפיצוץ מכלית דלק

אסון בלבנון: 28 הרוגים בפיצוץ מכלית דלק
79 אזרחים נפצעו באזור עכאר בצפון המדינה • ראש ממשלת לבנון לשעבר: "לא שונה מהטבח בנמל ביירות, אם המדינה הייתה מכבדת את האנשים - הבכירים היו מתפטרים" | תיעוד
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
פיצוץ מכלית בלבנון
צילום: פיצוץ מכלית בלבנון

20 בני אדם נהרגו הלילה (ראשון) בלבנון ועוד 79 נפצעו באזור עכאר בצפון המדינה בעקבות פיצוץ של מכלית דלק, כך לפי הצלב האדום הלבנוני. ראש ממשלת לבנון לשעבר, סעד אל-חרירי, צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי "הטבח בעכאר לא שונה מהטבח בנמל ביירות. מדובר בשני מעשי פשע ואם זו הייתה מדינה שמכבדת את האנשים, הבכירים היו מתפטרים". נשיא לבנון, מישל עון, פרסם הודעה שבה הפציר לחקור את נסיבות האירוע ואף קרא למנגנוני הביטחון ולגורמי הרפואה להיות בכוננות כדי לטפל בנפגעים באסון.

ראש העיירה תליל במחוז עכאר בצפון לבנון, ג'וזף מנסור, היכן שאירע הפיצוץ, אמר בריאיון לערוץ "אל-חדת'", כי הוא אירע אחרי שתושבים נאבקו כדי לקבל דלק ואחד מהם הדליק המצית שלו, מה שגרם לפיצוץ. לפי הבכיר, הצבא הגיע למקום אתמול כדי להחרים דלק ולחלק אותו אזרחים. לפי דיווחים בכלי תקשורת לבנוניים וערביים יש גם קורבנות בשורות הצבא וכוחות הביטחון. בנוסף דווח כי עדיין מנסים לאתר נעדרים. 

האסון מתרחש ברקע משבר הדלק החמור במדינה. אתמול צבא לבנון אילץ תחנות דלק לפתוח את שעריהן והחרים כמויות דלק וסולר שנאגרו והוחבאו. לפי הערוץ הלבנוני אל-ג'דיד, מדובר במכלית דלק של 60 אלף ליטרים שצבא לבנון החרים מאחד התושבים, והתכוון לחלק אותם לאזרחים. בזמן חלוקת הדלק, פרצה קטטה שבמהלכה נורה יריות שפגעו במכלית וגרמו לפיצוצה.

לפני כעשרה ימים ציינו שנה לפיצוץ הנמל בביירות. עימותים פרצו בין כוחות הביטחון הלבנוניים למפגינים המוחים על המצב במדינה. אלפים הגיעו לאזור הנמל שבו נהרגו לפני כשנה כ-200 לבנוניים בפיצוץ. כוחות השיטור השתמשו בסילוני מים ופצצות עשן כדי לפזר את המפגינים. 

לבנון נמצאת כבר כמה חודשים בתוך משבר כלכלי ומשבר פוליטי - שמזינים אחד את השני. הסממן הראשון שלו הוא אובדן הערך של הלירה הלבנונית, לאחריו הגיע המחסור בדלק, מצרכי מזון ותרופות. מן הצד הפוליטי, כבר זמן רב שאין בלבנון ממשלה. לפני חודש התפטר סעד אל חרירי, אחרי שמונה חודשים בהם לא הצליח להקים ממשלה. 

"זו עיר בצניחה חופשית", סיפר כתב "הגרדיאן" הבריטי במזרח התיכון, מרטין צ'ולוב, שהיה לאחרונה בביירות וניסה לתאר לנו איך זה נראה משם. "יש סימנים בכל מקום שלבנון מתפוררת, ברמה שאני לא ראיתי". החשש הגדול הוא שהקריסה תהפוך לאנרכיה ברחובות או אפילו למלחמת אזרחים - והצטברות העדויות של חמושים המסתובבים ברחבי הערים מרמזות שזה הכיוון אליו הולכת מדינת הארזים. 

הפופולריים