מעצר בני האיגבו בניגריה והקשר לישראל ולמוסד

מעצר בני האיגבו בניגריה והקשר לישראל ולמוסד
מנהיגת הקהילה שחלקה רואים בעצמם יהודים נעצרה לפני כחודש עם בעלה ביחד עם שלושת הישראלים ששוחררו כבר. במדינה חשדו כי הם מסייעים לשלושה לתמוך בארגון בדלני השואף לעצמאות חבל הארץ של ביאפרה. אתמול היא שוחררה
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
החטופים ששוחררו בניגריה
צילום: מתוך דף האינסטגרם של רודי רושמן

יחד עם שלושת הישראלים בעלי האזרחויות הכפולות ששוחררו לפני כשבוע וחצי בניגריה בתום מעצר של חודש, שחררו השלטונות בניגריה גם את ליזבן אגבה ואת בעלה, שניהם בני שבט האיגבו שחלקים ממנו רואים עצמם יהודים.

אגבה ובעלה, ממנהיגי הקהילה היהודית, נעצרו ונלקחו באיומי אקדח מביתם בליל ה-9 ביולי ונאסרו ללא סיבה יחד עם האזרחים הישראלים - רודי רושמן, אנדרו ליברמן ודוד בנעים - בשל חשש של השלטון שהשלושה קשורים לקבוצה הבדלנית Indigenous People of Biafra שנחשבת לארגון טרור בניגריה.

הישראלים נעצרו במדינת אנאמברה שבניגריה בעת צילום סרט דוקומנטרי. הם שוחררו לפני כשבוע וחצי בסיוע שגרירות ישראל באבוג'ה והגיעו זה מכבר לארץ. לפני הגעתם לניגריה פרסם כלי תקשורת התומך בקבוצת IPoB תמונות שלהם עם מנהיגים יהודיים משבט האיגבו וטען כי זה סימן שישראל עומדת לצידם במאבק. הם נעצרו לאחר פרסום התמונות. רודי רושמן סיפר לאחר שחרורו בריאיון ל-BBC: "בדקנו את הטלפונים שלנו וראינו שיש דבר כזה שפשוט הפך לוויראלי, שאנחנו כאן כחלק ממשימה של המוסד שנועדה לשחרר את ביאפרה".

מנהיג הקבוצה הבדלנית IPoB, נאמדי קאנו, עומד בימים אלה לדין בניגריה בגין אישומים של בגידה ופעולות טרור.

הפופולריים