דובר ממשלת איראן מאשים היום (שלישי) את ישראל בחבלה במתקן הצנטריפוגות ב-23 ביוני סמוך לטהראן. לפי דיווח בסוכנות הידיעות האיראנית IRNA, דובר הממשלה עלי רביעי התייחס למבנה שניזוק באזור העיר כראג' וטען שישראל ביצעה מתקפה זו כדי לחבל בשיחות הגרעין שמקיימות איראן והמעצמות בווינה, אולם לדבריו, למרות מתקפות אלה - כוחה של איראן הולך ומתעצם.
"המשטר הציוני ביצע פעולות שכאלה כדי לאותת שהוא מסוגל לעצור את איראן ולומר שאין צורך בשיחות עם איראן, אבל מתי שחבלה שכזו מתרחשת, כוחנו עולה", דברי רביעי. הוא אישר כי הייתה חבלה בבניין אך היא לא הביאה לפגיעה משמעותית בנפש או ברכוש. |היה נזק קטן לגג אחד המחסנים, אשר מתוקן".
שלשום אמרו כמה מומחים לכאן חדשות כי "הציוד שהיה בבניין נפגע לגמרי והוצא מכלל שימוש". בין המומחים דיוויד אולברייט, בכיר לשעבר בסוכנות לאנרגיה אטומית, והיום יו"ר מכון Institute for Science and International Security. שורת המומחים העריכו עוד כי הבניין שנפגע ייצר צינורות לצנטריפוגות. תיעוד לווייני שפורסם העיד כי האיראנים החלו בשיקום האתר באחרונה.
תקיפת המתקן באיראן | ההערכה על פי מומחים: הבניין שנפגע ייצר צינורות לצנטריפוגות, "הציוד שהיה בפנים הוצא מכלל שימוש". בינתיים, האיראנים החלו בשיקום האתר. @AmichaiStein1 עם הפרטים החדשים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/erq65OkAMy
— כאן חדשות (@kann_news) July 4, 2021
בחודש שעבר פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי הפעולה באיראן דומה מאוד למתקפה שהתבצעה בביירות בשנת 2019, שעליה נטען כי בוצעה בידי ישראל. בתקיפה אז בלבנון נעשה שימוש ביכולות טכנולוגיות מתקדמות, שאפשרו להשתלט מרחוק על רחפנים שנמצאים בשימוש חיזבאללה, והביאו להרס רב במתקן משמעותי לארגון. מידת הנזק שנגרם בחבלה באיראן אינה ברורה.