"עמדה מנותקת": האיגרת של ריבלין שהרתיחה את יוצאי בלארוס

האיגרת של ריבלין שהרתיחה את יוצאי בלארוס
נשיא המדינה איחל לנשיא לוקשנקו "בריאות ושגשוג" לרגל יום העצמאות של בלארוס. בקהילת יוצאי בלארוס בישראל זעמו: "מתרחשת שם זוועה פשיסטית". בית הנשיא בתגובה: האיגרת שוגרה על פי הנוהל הנהוג במשרד החוץ
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
אלכסנדר לוקאשנקו, נשיא בלארוס
צילום: צילום: איי פי

שנה של דיכוי מזעזע של זכויות האדם בבלארוס, לא מנעה מנשיא המדינה ראובן ריבלין לפרסם הודעה המברכת את הנשיא הבלארוסי, אלכסנדר לוקשנקו, לרגל יום העצמאות שחל אתמול. כך פורסם היום (ראשון) בתוכנית "השעה הבין לאומית" בכאן רשת ב. באיגרת איחל ריבלין ללוקשנקו בריאות ושגשוג לו ולבני עמו.

בקהילת יוצאי בלארוס בישראל זועמים על החלטת ריבלין לשגר את האיגרת. מפעילי "בלארוסים בישראל" נמסר לכאן חדשות: "עמדתה הממלכתית של מדינת ישראל מנוגדת ומנותקת לחלוטין מדעתם של יוצאי בלארוס המתגוררים בישראל. אנו מביעים דאגה עמוקה מהמתרחש בבלארוס בשנה האחרונה. אירועי אלימות רבים, ביניהם כנגד האזרחים הישראלים ודיכוי חופש האזרח, הם רק חלק קטן מהזוועה הפשיסטית המתרחשת במולדתנו".

בלשכת נשיא המדינה הגיבו לדברים ומסרו כי "האגרת שוגרה על פי הנוהל הנהוג במשרד החוץ בימים לאומיים של מדינות עימן למדינת ישראל קשרים דיפלומטיים".

איגרת הברכה ששיגר הנשיא ריבלין ללוקשנקו

יש לציין שמדינות דמוקרטיות רבות נמנעו משיגור איחולים לשליט הבלארוסי, שנתפס בעיני רבים כדיקטטור האחרון של אירופה. סוכנות הידיעות הבלארוסית ציינה את רשימת המדינות המברכות - בראשן רוסיה, סין, איראן ודיקטטורות נוספות ברחבי העולם. 

בחודש מאי, בזמן שהארץ הייתה בעיצומו של מבצע שומר החומות, הסעירה את אירופה תקרית חריגה, במהלכה אנשי ביטחון בבלארוס הכריחו מטוס נוסעים של "ריינאייר" לנחות במינסק, בטענה שבמטוס הוטמנה פצצה. במשרד התחבורה הבלארוסי טענו אחר כך כי ההתרעה הגיעה מארגון הטרור חמאס. לפי טענת הרשויות באימייל שהתקבל נכתב: "אנו חיילי חמאס דורשים שישראל תפסיק את האש בעזה, אנו דורשים שהאיחוד האירופי יפסיק לתמוך בישראל במלחמה".

על המטוס, שאמור היה לצאת מאתונה ולנחות בבירת ליטא, וילנה, היה פעיל האופוזיציה והעיתונאי רומן פרוטסביץ'. הפעיל נעצר על ידי אנשי השירות החשאי של משטר לוקשנקו, שעלו על הטיסה והצליחו להסיט את מסלולו של המטוס. המקרה עורר ביקורות חריפות מצד גורמי אופוזיציה בבלארוס וברחבי העולם.

חטיפת המטוס שמסעירה את אירופה | עוד יום

הפופולריים