ראשי מדינות נאט"ו קראו הערב (שני) לאיראן לחדול מלנסות לייצר נשק גרעיני. "אנו מחוייבים לכך שאיראן לא תצליח לעולם לפתח נשק גרעיני", אמרו 30 הנציגים הנועדים בבריסל, בלגיה. הם קראו לאיראן לשוב ולשתף פעולה עם פקחי הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית ולחדש את המשא ומתן על שיבה להסכם הגרעין. ראשי נאט"ו גינו את תמיכתה של טהראן בארגונים חמושים וקראו לה לחדול מלאמן אותם ולממן את פעילותם.
בסעיף אחר בהצהרה שפירסמו הגדירו מנהיגי הברית את סין, "אתגר ביטחוני מתמיד" וקראו לה לחדול ממה שכינו "חתירה לשיבוש הסדר הבין-לאומי". עם זה, המנהיגים, ובהם נשיא ארצות הברית ביידן וקנצלרית גרמניה מרקל, נמנעו מלכנות את סין, יריבה או אויבת, אך הביעו דאגה מההתחמשות המהירה שלה בטילים גרעיניים.
נשיא ארה"ב מעוניין לחדש בריתות בין-לאומיות ולייצר חזית משותפת מול סין. @MoavVardi עם המטרות של ביידן ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/3pJJ3TOKCi
— כאן חדשות (@kann_news) June 14, 2021
מרקל התייחסה בדבריה גם לרוסיה ואמרה כי לצערה היא רואה בנאט"ו אויב ולא שותף. "אנו רואים אתגרים חדשים מצד רוסיה וסין הפועלות באופן רב-תחומי", אמרה הקנצלרית. בד בבד, ימים ספורים לפני פסגת ביידן-פוטין, טען היום נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, כי פתיחה בהליך הצטרפות לברית יהיה צעד אינטגרלי בדרך לחברות מלאה בנאט"ו. כתב הבית הלבן שאל את שר החוץ בלינקן האם צפויה הצהרה בנושא אוקראינה והאחרון השיב "לא. דבר לא השתנה".
הנשיא ביידן אמר בתום הכינוס כי אינו מחפש עימות עם רוסיה, אך ציין כי ארצות הברית תגיב אם התנהגותה הנוכחית של רוסיה תמשך. הוא הוסיף כי ארצו עומדת על ריבונותה של אוקראינה ולשאלת הצטרפותה לנאט"ו אמר ביידן: "לא. זה תלוי אם הם יעמדו באמות המידה. הם עדיין מתמודדים עם שחיתות. בזמן שנותר נמשיך להתנגד לתוקפנות הרוסית. הם צריכים לשכנע".