מדינות ה-G7: שמים סוף להתחמקות ממס של ענקיות ההיי-טק

מדינות ה-G7: סוף להתחמקות ממס של תאגידי הענק
שרי האוצר של 7 המדינות העשירות הכריזו על הסכם להטלת מס של 15% לפחות על רווחי תאגידי ההיי טק הבינלאומיים כדי להתמודד עם התחמקותם ארוכת השנים מתשלום מס. שרת האוצר של ארה"ב ילן: "המדינות החליטו ללכת צעד משמעותי וחסר תקדים"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
גוגל ואמזון
צילום: צילום: Pixabay, אי.פי

מדינות ה-G7 הגיעו להסכם על רפורמת מס עולמית שמטרתה לגבות מס הולם מתאגידי הטכנולוגיה הענקיים דוגמת גוגל, פייסבוק, אמזון, אפל ואחרים. ההסכם הושג בכינוס בלונדון של שרי האוצר של שבע המדינות המתועשות - ארצות הברית, בריטניה, גרמניה, צרפת, איטליה, קנדה ויפן - והוא קובע כי מדרגת המס הנמוכה ביותר לתאגידים תעמוד על 15%.


שר האוצר של גרמניה, אולף שולץ, אמר כי מדובר בהסכם היסטורי: "אלה חדשות מצויינות לשוחרי הצדק במיסוי וחדשות גרועות למקלטי־המס ברחבי העולם", אמר שולץ. רישד סונק, שר האוצר הבריטי המארחת את הפסגה, הודיע בהכרזה הרשמית: "לאחר שנים של דיונים, הגענו לההסכם היסטורי לרפורמה בתחום המיסוי העולמי המתאים אותו לעידן הדיגיטלי אך מעל הכול להבטיח כי הוא הגון. שהחברות הנכונות ישלמו את המיסים במקומות הנכונים. זהו רגע מעורר גאווה".

ג'נט ילן, שרת האוצר של ארצות הברית, אמרה כי המדינות החליטו ללכת צעד משמעותי וחסר תקדים: "מס תאגידי גלובלי מינימלי יסיים את המרוץ לתחתית בתחום מיסוי תאגידי, ישווה את כללי המשחק ויעודד מדינות להתחרות על בסיס עקרונות חיוביים. זה יסייע לכלכלת העולם לצמוח". ילן ציינה כי משא ומתן בין שרי האוצר של ה-G7 בנושא ימשיך במהלך החודש הקרוב וגם בכינוסי שרי האוצר של ה-G20 ובכינוס ראשי המדינות של ה-G20 באוקטובר. 

פייסבוק הגיבה להחלטת ה-G7: "זה זמן רב שאנו קוראים לרפורמה בכלליי המיסויי העולמיים ואנו מברכים על ההתקדמות החשובה שהושגה היום בפסגה ה-G7". בהודעה מטעם דובר החברה, ניק קלג נכתב עוד "מדובר בצעד ראשון ומשמעותי ואנו רוצים שהרפורמה הזו תצליח תוך שאנו מכירים בכך שפייסבוק תאלץ לשלם יותר מיסים ובמקומות שונים".

   

הפופולריים