מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) נערך לאשר את השימוש בחיסון של פייזר וביונטק נגד נגיף קורונה בקרב בני 12 עד 15, כבר בתחילת השבוע הבא. כך דווח הלילה (שלישי) בעיתון "הניו יורק טיימס". הדיווח נשען על גורמים בממשל הפדרלי המעורים בתוכנית ובלוח הזמנים של מינהל המזון והתרופות.
האישור, שיהווה הרחבה לאישור שימוש החירום שכבר ניתן לחיסון של פייזר, עשוי להינתן כבר בסוף השבוע. אם יינתן, עשויה הוועדה המייעצת למרכז לחיסונים ולבקרת מחלות ומניעתן להתכנס למחרת לבדיקת נתוני הניסוי הקליני ולעדכן את המלצות השימוש בחיסון בקרב מתבגרים.
קורונה 2.0: איך נערכים לתרחיש האימה של חזרת הנגיף? האזינו להסכת "עוד יום"
לפני מספר שבועות דיווחה פייזר שאף אחד מהמתבגרים שקיבלו את החיסון בניסוי הקליני לא פיתחו סימפטומים זיהומיים, מה שמסמן על הגנה משמעותית. החברה מסרה כי הנבדקים פיתחו נוגדנים לנגיף וחוו בערך את אותן תופעות הלוואי שנראו בקרב אנשים בגילאי 16 עד 25.
בארצות הברית קיבלו יותר מ-100 מיליון בני אדם את שתי מנות החיסון של פייזר. בישראל קיבלו 5,405,320 בני אדם את מנת החיסון הראשונה, ו-5,057,234 את מנת החיסון השנייה.
מבצע החיסונים תופס תאוצה גםן באירופה. לפי נתוני האיחוד האירופי ברוב 27 החברות לפחות 20% מהאוכלוסייה כבר קיבלו לפחות מנה אחת של חיסון נגד קורונה, כאשר מדינת האי הקטנה מלטה מובילה עם 52%.
באיחוד מביעים שביעות רצון מהאצת מבצע החיסונים וכי בעיית אספקת החיסונים, שאפיינה את ראשית המבצע נמצאת כעת מאחוריהם. לפי נתוני האיחוד כ-73% מבני ה-65 ומעלה ב-23 מהמדינות החברות כבר חוסנו ומדינות רבות ביניהן הולנד, בלגיה, ספרד, פורוטוגל והונגריה כבר החלו בהקלות משמעותיות. התקדמות מבצע החיסונים מביא את האיחוד האירופי לדון בהמשך השבוע על פתיחת היבשת למבקרים מחוסנים שאינם אזרחי האיחוד גם לנסיעות לא חיוניות ולמעשה לפתוח עונת תיירות כמעט.