ביקורת בממשל ביידן על הפיצוץ בנתנז: "פעולות כאלה לא עוזרות לדיפלומטיה"

ביקורת בממשל ביידן על הפיצוץ בנתנז
בריאיון שקיים הלילה, ביקר יועצו של ביידן לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן את הפעולה המיוחסת לישראל והודה כי בין הצדדים אין הסכמה בנוגע לחזרה להסכם הגרעין. התבטאות זו מגיעה לאחר פגישה שקיים סאליבן אתמול עם ראש המל"ל מאיר בן שבת
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
נתנז איראן إيران
צילום: AP

יממה לאחר פגישתו עם ראש המל"ל בן שבת, יועצו של ביידן לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן הודה הלילה (רביעי) בריאיון ל-NBC כי ישראל וארצות הברית לא מסכימות בנוגע לחזרה להסכם הגרעין עם איראן. "לישראל יש זווית מסוימת על הסכם הגרעין עם איראן. הממשלה בישראל הבהירה לנו את הזווית הזו, יש להם דאגות עמוקות בנוגע להסכם ואנחנו מקיימים דיאלוג אינטנסיבי", אמר סאליבן. 

 סאליבן ביקר בעקיפין את מתקפת הסייבר של מתקן הגרעין בנתנז, המיוחסת לישראל, ואמר ,כי "אנו בהחלט מאמינים שפעילויות כאלה לא עוזרות לדיפולמוטיה", ברומזו כי פעולות שכאלה פוגעות במשא ומתן על הסכם הגרעין. "אנו מאמינים שיש לוודא שבינינו ובין ישראל אין הפתעות", הוסיף סאליבן. 

יועצו של ביידן התייחס למשא ומתן המתקיים כעת בווינה בין איראן למעצמות במטרה להחיות את הסכם הגרעין שנחתם ב-2015, ואמר כי חלה התקדמות בשיח בין הצדדים. הפערים שנותרו, לפי סאליבן, הם בשאלת ההקלות בסנקציות וההגבלות על פעילות הגרעין של איראן. 

בפגישה שהתקיימה אתמול בין סאליבן לבן שבת סוכם כי ישראל וארצות הברית יקימו צוות עבודה משותף, שיעסוק באיום הנשקף מכלי הטיס הלא-מאוישים ומהטילים המונחים המדויקים, שאיראן מספקת לבעלות בריתה.מהבית הלבן נמסר לאחר הפגישה כי שתי המדינות מודאגות מאוד מההתקדמות בתוכנית הגרעין של איראן, ומסכימות כי יש בה איום חמור על המזרח התיכון.

הפופולריים