"זה פשוט כבר לא משתלם": הישראלים שחוזרים מברלין בעקבות משבר הקורונה

הישראלים שחוזרים מברלין בעקבות משבר הקורונה
ברלין נחשבת לאחת הערים התוססות בעולם. חיי הלילה, האומנות והליברליות, בשילוב מחירים נמוכים, משכו אליה הרבה מהגרים – גם ישראלים שחלקם הקימו בה משפחות ופתחו עסקים. אלא שכמו כל העולם, גם ברלין השתנתה בשנת הקורונה ורבים החליטו לארוז את המזוודות ולחזור הביתה
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הישראלים שחוזרים מברלין בעקבות משבר הקורונה
צילום: צילום: כאן חדשות

ברלין נחשבת לאחת הערים הפופולריות בעולם, והיא משכה אליה מהגרים רבים – גם ישראלים, חלקם אף הקימו שם משפחות, ופתחו עסקים, אבל אז הגיעה הקורונה. בתקופה האחרונה רואים בישראל יותר ויותר ישראלים שהשתקעו בברלין, אבל החליטו לחזור לישראל. כתבת כאן חדשות באירופה פגשה כמה מהם רגע לפני שהם עולים למטוס.

צפו בכתבה

עידן חבסוב, שחוזר לישראל לאחר שבע שנים, סיפר לכאן חדשות כי "התאהבתי בעיר בגלל הפתיחות וחיי הלילה, והחלטתי שאני עובר לפה. פתאום בתקופת הקורונה עצרתי לרגע ואמרתי 'אולי העיר לא שווה כלום בלי כל זה - פתאום עצוב ומשעמם". 

עידן ראה דרך האינסטגרם שבארץ החלו לחזור לשגרה והתחיל להתגעגע. "אני צריך חום, אהבה, שמש, ואין לי את זה פה". עידן מספר שהחיים הם תקופות: "תקופה אחת מתאים לך מקום אחד, אבל האנרגיה משתנה כל הזמן והצרכים האישיים משתנים. להיות בברלין השתלם לי, אבל הגעגוע והלבד קשה מדי".

גם בת-אל רובין צפויה לחזור עם בעלה ובנה לישראל. "אנחנו כאן כמעט שנתיים, הגענו דרך העבודה של בעלי. הבן שלי נולד ואז קורונה", סיפרה. את ברלין האמיתית היא חוותה מעט מאוד זמן: " חצי שנה חיינו את החלום, הכול היה פתוח, המשפחה באה לבקר ואז הכול נסגר, ומצאנו את עצמנו לבד". 

בת-אל ובעלה איבדו את עבודתם בקורונה. בשנה האחרונה חיו מחסכונות וקיוו להישאר בברלין, אבל אז ביקרו בישראל. "ראינו שהמסעדות נפתחות, העסקים, המסכות יורדות וזה אחד השיקולים לחזור, אני לא רואה בחצי שנה הקרובה איזה שינוי קריטי כאן", ציינה בת-אל.

אין ספק כי הקורונה טלטלה את חייהם של רבים, היא יצרה בדידות ואובדן, אבל גם חיזקה תחושות של זהות ושייכות, וכך מצאו עצמם לא מעט ישראלים בחו"ל חולמים פשוט - לחזור הביתה. 

 

הפופולריים