בהלת אסטרהזניקה באירופה: 21 מדינות עצרו את מבצעי ההתחסנות; ארגון הבריאות העולמי מנסה להרגיע

21 מדינות החרימו: השיבושים בחיסון אסטרהזניקה
גרמניה הודיעה כי תפסיק להשתמש בחיסונים הבריטיים, וכך גם באיטליה עקב דיווח על אדם שמת לאחר קבלת החיסון. בספרד משעים את השימוש ל-15 ימים לפחות • פאנל של ארגון הבריאות על תופעות לוואי מהחיסון נגד קורונה של אסטרהזניקה: "לא נמצאה לכך עדות" • בסוף השבוע הודיעו מדינות נוספות באירופה על השעיית החיסונים - מחשש בריאותי
מחבר יואב זהבי מחבר יואב זהבי
Getting your Trinity Audio player ready...
החיסון לקורונה של חברת אסטרהזניקה
צילום: צילום: גטי אימג'ס

ארגון הבריאות העולמי הודיע היום (שני) כי פאנל שלו בדק את הדיווחים על תופעות לוואי וסיבוכים משימוש בחיסוני אסטרהזניקה, אך טען שלא נמצאה עדות לבעיות בריאותיות שנגרמו מהחיסון. דובר הארגון הוסיף כי ככל שישתנו ההמלצות בנוגע לחיסון, הן יועברו ישר לציבור. "חשוב שקמפיין החיסונים ימשיך על מנת שנוכל לעקור את הנגיף", סיכמו המומחים. למרות הודעת הארגון, 21 מדינות באירופה הודיעו כי הן עוצרות את השימוש בחיסון.

נתוני הניסוי של אסטרהזניקה הועברו לבדיקת צוות עצמאי של המכונים הלאומיים בארצות הברית. מנהל המכונים מסר כי המידע שקיבל מהרגולטורים באירופה "מעודד יחסית" בנוגע לסכנה של קרישי דם. עוד הוסיף כי חיסון החברה עשוי לקבל אישור חירום בעוד כחודש, אם הכול יסתדר בבדיקות.

בלילה הודיעו פורטוגל, לטביה וסלובניה שהן משעות זמנית את השימוש בחיסון של אסטרהזניקה. מוקדם יותר הודיעה איטליה כי החרימה משלוח של החיסונים הבריטיים בעקבות מותו של אדם אחד שמת לאחר קבלת החיסון. גם הרשויות בגרמניה הודיעו כי יפסיקו להשתמש בחיסון. בספרד הודיעה הממשלה כי תשהה את השימוש בחיסון החברה לפחות ל-15 ימים. סגנית נשיא ונצואלה אמרה הלילה כי ארצה לא תיתן אישור לחיסון.

מנגד, גורמי הבריאות בפולין אמרו כי לתפיסתם, היתרונות בשימוש בחיסוני אסטרהזניקה גדולים יותר מהסיכונים. גם באוסטרליה אומרים שאין להם כוונה לעצור את השימוש בחיסון. 

הפופולריים