חברת האם של גוגל, "אלפבית", הודיעה היום (רביעי) כי היא מתכננת בשנה הבאה להפסיק להשתמש או להשקיע בטכנולוגיות מעקב, המזהות באופן ייחודי משתמשי רשת בזמן שהם עוברים מאתר לאתר ברחבי האינטרנט. מדובר למעשה בקבצי "קוקיז", רשומות גלישה באינטרנט באתרים שאינם בבעלות החברה, המאפשרות לגוגל לפתח פרופילים על תחומי העניין של המשתמשים כדי להציג מודעות בהתאמה אישית.
ההחלטה, שהגיעה מחברת הפרסום הדיגיטלית הגדולה בעולם, עשויה להרחיק את תעשיית הפרסום משימוש בכלי המעקב הספציפי הזה שמציעות ענקיות כמו גוגל ופייסבוק. המעקב האמור ספג ביקורת הולכת וגוברת מצד תומכי הפרטיות ולאחרונה אף מתמודד עם פיקוח של גורמים רגולטוריים.
אילוסטרציה (צילום: אי-פי)
המהלך עליו הודיעה החברה עשוי גם לעורר תגובה חריפה מצד מתחרים מסויימים בעסקי המודעות הדיגיטליות, שם חברות רבות מסתמכות על מעקב אחר משתמשים כדי למקד את המודעות שלהם, למדוד את יעילותן ולמנוע הונאות. גוגל היוותה 52% מההוצאות העולמיות על מודעות דיגיטליות בשנה שעברה בסך 292 מיליארד דולר, כך על פי חברת Jounce Media, ייעוץ למודעות דיגיטליות.
"אם הפרסום הדיגיטלי לא מתפתח כדי לענות על החששות הגוברים לאנשים לגבי פרטיותם ואופן השימוש בזהותם האישית, אנו מסכנים את עתידה של הרשת החינמית והפתוחה", אמר דייוויד טמקין, מנהל המוצר של גוגל המוביל את השינוי.