כלי תקשורת בעיראק דיווחו כי מטוסים לא מזוהים תקפו בגבול סוריה משלוח צבאי שהגיע מאיראן - תקיפה שנעשתה הבוקר (חמישי) באופן חריג לאור יום.
דיווחים בעיראק: ישראל תקפה הבוקר בגבול סוריה באור יום משלוח צבאי שהגיע מאיראן@coren_ido @roysharon11 https://t.co/8ZukyNmfcp pic.twitter.com/J9tso9eg0l
— כאן חדשות (@kann_news) February 11, 2021
אתרי חדשות המקורבים למילציות השיעיות בעיראק פרסמו כי המטוסים תקפו רכב המוביל "ציוד לוגיסטי" של אחת מהמילציות העיראקיות בתוך שטח סוריה, בקרבת הגבול בין שתי המדינות. בדיווח, שטרם אושר על ידי מקורות רשמיים, מצויין כי בתקיפה הפגיעות היו ברכוש בלבד.
גורמי מודיעין עלומים סימנו לפני יומיים בשיחה עם הערוץ האמריקני אל-חורה בשפה הערבית כמה גורמים בכוח קודס של משמרות המהפכה של איראן כאחראים להעברות של אמצעי לחימה כבדים ושוברי שיוויון בגבול בין סוריה לעיראק.
יומיים לפני התקיפה המיוחסת לישראל בסוריה היום - פורסמו ע"י גורמי מודיעין עלומים פרטים על זיהוי העברת אמל"ח כבדים שמיועדים למליציות האיראניות במשלוחי פירות וירקות. ההערכה: גורמי מודיעין שלחו אזהרה טרם התקיפה היום. הדיווח של @kaisos1987 #חדשותהערב pic.twitter.com/WPBGOvlpW5
— כאן חדשות (@kann_news) February 11, 2021
לפי אותם גורמים, הפעילות בגבול בין סוריה לעיראק ובייחוד במעבר אל-בוכמאל מתרחשות בפיקוח של חאג' מהדי ועוזרו חאג' כמיל, שממונה על עניינים לוגיסטיים ומנהליים. שניהם פועלים תחת חאג' ר'פארי במשמרות המהפכה, שהיה אחראי לפי הדיווח לניסיון לבצע תקיפות נגד ישראל באמצעות מל"טים בגולן באוגוסט 2019.
בדיווח באל-חורה נאמר כי העברות האמל"ח בגבול בין סוריה לעיראק מדאיגות את ישראל. עוד נטען כי מנגנון מודיעין זר זיהה הברחות באותו אזור ובאזורים נידחים שאינם נמצאים תחת שליטת הממשל בעיראק והממשל הסורי. חאג' מהדי לפי הדיווח הוא זה שאחראי על המעבר הראשי של ההברחות באל-בוכמאל שהוא בבחינת "הכביש המהיר" להברחות.
לפי הדיווח, מוכנסים דרך המעבר משאיות אספקה, מזון וסחורות שבתוכן אמצעי לחימה גם כבדים וגם קלים, בנוסף לתחמושת. עשרות משאיות כאלה הוכנסו דרך המעבר כל חודש. המקורות גם זיהו נקודה נוספת דרומית למעבר הגבול הרשמי באל-בוכמאל, שמשמש את אנשי כוח קודס האיראני, מאפשר להם לפעול בחופשיות ודרך אותה נקודה מכניסים גם שכירי חרב. לפי הדיווח בתקיפה שיוחסה לישראל לאחרונה בצפון מזרח סוריה, המטרה הייתה המעבר שדרכו נכנסות משאיות הנשק, בנוסף למרכז פיקוד ששייך לחאג' מהדי, מי שמפקח על ההעברות. הוא לא נהרג בתקיפה הזאת.
אמ"ן: איראן וחיזבאללה עדיין מחפשים לנקום על חיסול פחריזאדה
בהערכת המודיעין השנתית בצה"ל שפורסמה לפני יומיים עלה כי לאיראן יידרשו שנתיים לייצר פצצה גרעינית מלאה. ההערכה היא שבטהראן מעוניינים לחזור להסכם הגרעין, וכי ניסיונות ההתבססות בסוריה נמשכים. ראש אגף מודיעין, האלוף תמיר היימן, הסביר: "איראן נמצאת בשפל חסר תקדים בעקבות הפעולות שביצענו בשנים האחרונות. במצבה הנוכחי, ההסכם שעליו חתמה ב-2015 הוא המוצא היחידי מהמשבר".
עוד עלה מדוח אמ"ן כי איראן וחיזבאללה עדיין מחפשים אופציות לנקמה על חיסול מדען הגרעין מוהסן פחריזאדה, שעדיין לא נמצא לו מחליף באותו שיעור קומה. לפי ראש אמ"ן, האלוף תמיר היימן, הציר ממשיך בניסיון להתבסס כדי לפגוע בישראל דרך רמת הגולן. "מאמצנו הרבים מצליחים לפגוע ולצמצם יכולת זו", אמר והוסיף כי "בזכות יכולות מודיעיניות גבוהות הצלחנו לשמר את העליונות האזורית של ישראל. ויש עלייה של מאות אחוזים בקצב ייצור המטרות של צה"ל".
הערכה בצה"ל: "איראן תנסה לפגוע בישראל דרך עיראק או תימן"
בתחילת ינואר פורסם בתוכנית "השבוע" בכאן 11 כי צה"ל נערך לאפשרות של התחממות בגזרה האיראנית, כשההערכה היא שאיראן תנסה לפגוע בישראל ממדינה במעגל השני - עיראק או תימן. בצה"ל נערכו בסוף דצמבר משחקי מלחמה, הערכות מצב ודיונים לגבי האפשרות שאיראן תפעיל את אותן המדינות באמצעי לחימה שונים - טילים, מטוסים ללא טיס ואמצעים אחרים המופעלים מרחוק.
באמצע חודש ינואר דיווח שבועון אמריקאי כי איראן שלחה מל"טי לחימה לבעלי בריתם המורדים החות'ים בתימן. תמונות לוויין הצביעו על הימצאותם של כלי טיס איראניים מסוג שאהד 129, המכונים גם "מלט"י התאבדות". עוד דווח כי למל"טים טווח של כ-2,000 ק"מ והם יכולים "לפגוע במטרות ישראליות, סעודיות או אמריקניות ולאפשר לאיראנים מרחב תימרון והכחשה". כמה ימים קודם לכן דיווחו בסוריה על תקיפה והאשימו את ישראל. על פי דיווח של המרכז הסורי לזכויות אדם, לפחות 57 בני אדם נהרגו בתקיפה.
התקיפה בסוריה | אין לתקיפה קשר לפרויקט הגרעין האיראני. 18 מטרות הותקפו, במרחק של עד 500 ק"מ מישראל, בהן מחסני אמל"ח ותשתיות של התבססות איראן במדינה@roysharon11 #חדשותהערב pic.twitter.com/AB3A3rX4Ge
— כאן חדשות (@kann_news) January 13, 2021