פייסבוק מרחיבה את המאבק במכחישי הקורונה ומתנגדי החיסונים

פייסבוק מרחיבה את המאבק במכחישי הקורונה
הרשת החברתית הודיעה על אמירות שיוסרו, ביניהן טענות שהחיסונים רעילים ועל כך שעטיית מסכה לא מסייעת למנוע את התפשטות הנגיף • קבוצות, עמודים ומשתמשים שיכללו טענות אלו יוסרו מהפלטפורמה
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
פייסבוק
צילום: צילום: אי-פי

פייסבוק הודיעה היום (שני) כי היא מרחיבה את המאבק במידע כוזב ברשת החברתית בנוגע למגפת הקורונה והחיסונים. בין השאר יוסרו פוסטים הכוללים אמירות לפיהן הנגיף הוא מעשה ידי אדם ולבישת מסכה לא עוזרת למנוע את התפשטותו. 

בהמשך לפרסום היום בכאן חדשות על הסרת קבוצה גדולה של מתנגדי חיסוני קורונה בשם "נפגעי חיסוני הקורונה" עם 10,000 חברים, פייסבוק תרחיב את המאבק במידע כוזב אודות המגפה והחיסונים. מדיניות החברה כנגד מידע כוזב על המגפה והחיסונים תחול מעתה על שורת טענות נוספות, שהופרכו והוכחו כשגויות. קבוצות, עמודים ומשתמשים שיכללו טענות אלו יוסרו מהפלטפורמה.

התכנים שיוסרו מעתה יכללו בין השאר:

- אמירות על כך שהווירוס מיוצר ושהינו מעשה ידי אדם
- אמירות על כך שעטיית מסכה לא עוזרת למנוע את התפשטות הנגיף
- טענות על כך שיותר בטוח להידבק בווירוס מאשר להתחסן
- טענות על כך שהחיסון רעיל, מסוכן, או עלול לגרום לאוטיזם

לפי פייסבוק, בשנה האחרונה היא הסירה יותר מ-12 מיליון תכנים שכללו טענות כוזבות על המגפה בפייסבוק ואינסטגרם, וחיברה למעלה משני מיליארד אנשים למידע מוסמך על הנגיף דרך מרכז מידע ייעודי.

בנוסף לכך, החברה תפעל לקידום מידע מהימן על החיסונים על גבי הפלטפורמות – במטרה לעודד אנשים לצאת ולהתחסן, החברה תחלק שוברי פרסום בפלטפורמות בשווי של למעלה מ-120 מיליוני דולרים לרשויות הבריאות, לעמותות ולארגונים מטעם האו"ם.

החברה תמשיך לספק נתונים כדי לתמוך במאמצי החיסונים. כחלק מיוזמות Data For Good, פייסבוק ממשיכה לעבוד עם קבוצות מחקר באוניברסיטאות מובילות בארצות הברית על סקרים אודות התפשטות המגפה ומספקת לחוקרים ולמומחי הבריאות מידע בזמן אמת לצד כלים לעיבוד הנתונים. נתונים עדכניים מתייחסים למידת הנכונות להתחסן, אשר משתנה ממדינה למדינה – כשבדנמרק עומד הנתון על יותר מ-90% ואילו ברוסיה על פחות מ-35%.

לפי הנתונים שעלו בסקרים, האחוז המשוער של ישראלים שמוכנים להתחסן כנגד נגיף הקורונה עומד על כ-55 אחוזים. בהתייחס לארצות הברית, מאגר הנתונים מציג פילוח רחב לפי שורת קריטריונים נוספים, ומראה למשל כיצד פחות מ-60% מהאוכלוסייה האפרו-אמריקאית מגלה נכונות להתחסן כנגד הנגיף.

הפופולריים