הפיצוץ בניו דלהי: המוסד מעורב בחקירת ניסיון הפיגוע

המוסד מעורב בחקירת ניסיון הפיגוע בניו דלהי
גורם ביטחוני בכיר לכאן חדשות: ייתכן שאיראן אחראית לניסיון הפיגוע, למרות היכולת הנמוכה בו • במכתב מהזירה שמוען לשגריר ישראל בהודו צויינו ההתנקשויות בסולימאני ופחריזאדה • מצוד מתנהל אחר שני האנשים שנראו בסרטוני מצלמות האבטחה יורדים ממונית זמן קצר לפני הפיצוץ
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
פיצוץ ליד שגרירות ישראל בניו דלהי בהודו 29.01.21
צילום: צילום: רויטרס

הפיצוץ בניו דלהי: המוסד מעורב בחקירת ניסיון הפיגוע בהודו, ונבדק בין השאר אם הייתה מעורבות של גורמים ממדינות נוספות. גורם ביטחוני בכיר אמר היום (שבת) לכאן חדשות כי ייתכן שאיראן אחראית לניסיון הפיגוע, למרות היכולת הנמוכה בו. הימצאות המכתב, דבר שמשמש כמעין לקיחת אחריות איראנית, אינה צעד שגרתי לפעולות איראניות שנחשבות למתוחכמות יותר. ייתכן וגוף מקומי ביצע את ניסיון הפיגוע תוך הוראות איראניות.


כלי תקשורת בהודו דיווחו הבוקר כי במכתב שנמצא אתמול בזירת הפיצוץ בניו דלהי ומוען לשגריר ישראל בהודו, רון מלכא, צוינו ההתנקשויות בבכירים האיראנים קאסם סולימאני ומוחסן פחריזאדה. עוד דווח על איום מפורש שנוסח במכתב: "הפיצוץ הוא רק טריילר לבאות". 

בד בבד לראיות החדשות מהזירה, מתנהל מצוד אחר שני האנשים שנראו בסרטוני מצלמות האבטחה יורדים ממונית זמן קצר לפני הפיצוץ. הרשויות המקומיות בודקות במקביל את פרטיהם של אזרחים איראניים המתוגררים בבירה ניו דלהי. 

מוקדם יותר דווח בכלי התקשורת בהודו כי מסתמן שארגון מקומי בשם ג'ייש אול-הינד, שטרם ברור מה מהותו, עומד מאחורי הנחת המטענים. הלילה איתרו כוחות הביטחון תכתובת בטלגרם בה לוקחים אנשי הארגון אחריות לאירוע. ככל הנראה מדובר בארגון איסלמיסטי, אולם הרשויות עדיין לא בטוחות שיש לו קשר לפיצוץ. 

שגריר ישראל בהודו, רון מלכא, אמר אמש בריאיון לתוכנית השבוע בכאן 11 כי הפיצוץ, שאירע לא הרחק מבניין השגרירות הישראלית, היה ניסיון לפיגוע טרור. בפיצוץ לא נפגע איש ולא נגרם נזק לבניין. שלושה כלי רכב שחנו בקרבת השגרירות ניזוקו. בישראל סבורים שהמטען שהתפוצץ מאולתר וחובבני, וכי לא סביר שאיראן אחראית לו.

הפופולריים