המרוץ לחיסון: האיחוד האירופי אישר היום (שישי) את השימוש בחיסון שפיתחה חברת התרופות אסטרהזניקה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת אוקספורד נגד קורונה. סוכנות התרופות האירופית מסרה כי החיסון של אסטרהזניקה בטוח ויעיל נגד נגיף קורונה מגיל 18 ומעלה.
גם חברת התרופות "ג'ונסון אנד ג'ונסון" פרסמה נתונים על החיסון שלה היום ומסרה שהחיסון שפיתחה נגד נגיף קורונה מסוגל להגן מפניו בזריקה אחת, אולם לא באותו היקף של בטיחות ויעילות כפי שיש אצל מתחרותיה.
בהודעת החברה נמסר שהחיסון מעניק יעילות של 66% במניעת חולי מתון עד קשה, ויעילות של 85% נגד התסמינים הקשים של קוביד-19. בנוסף, החברה הודיעה שהחיסון השיג 72% יעילות בארה"ב, לעומת 57% בלבד בדרום אפריקה.
דוברת הבית הלבן ג'ן סאקי פתחה היום את תדרוכה לעיתונות בהתייחסות לתוצאות של ג'ונסון אנד ג'ונסון. סאקי אמרה שהנשיא ביידן מרוצה מתוצאות הניסוי של חברת "ג'ונסון אנד ג'ונסון" לגבי החיסון שלהם נגד קורונה.
אנשי החיסון הרוסי "ספוטניק V" צייצו היום בחשבון הטוויטר המשוייך ליצרניתו כי בכוונתם להשיק בחודש הבא חיסון שיינתן רק בזריקה אחת. שמו של החיסון הייעודי יהיה "ספוטניק לייט".