יבשת בסגר: אלו ההגבלות שהטילו מדינות אירופה

יבשת בסגר: אלו ההגבלות שהטילו מדינות אירופה
בבריטניה – אנשים שיגיעו ממדינות "אדומות" יחוייבו להיכנס לבידוד במלוניות ממשלתיות ל-10 ימים • בגרמניה הקנצלרית מרקל הודיעה שהיא מעוניינת לעצור את התחבורה האווירית למדינה וממנה • בצרפת חוששים מהתפרצות של הזן הבריטי במדינה
מחבר דב גיל-הר מחבר דב גיל-הר
Getting your Trinity Audio player ready...
קורונה, איטליה
צילום: אי-פי

מדינות מובילות באיחוד האירופי הודיעו השבוע כי הן מגבילות את הכניסה למדינה לאזרחים זרים, על רקע העלייה בתחלואה בנגיף קורונה. זאת ברקע התפשטות הזן הבריטי והזן הדרום אפריקני של הנגיף והחשש מזנים נוספים.

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, הודיע אתמול בפרלמנט שאנשים שיגיעו לממלכה ממדינות "אדומות" עם תחלואת גבוהה – יחוייבו להיכנס לבידוד במלוניות ממשלתיות למשך עשרה ימים. בצרפת, היועץ הבכיר לענייני קורונה לממשלה אמר בתחילת השבוע כי הזן הבריטי נמצא במדינה "ובלתי ניתן לעצירה". לטענתו, הזנים החדשים שווים בחומרתם למגפה חדשה.

בתחילת השבוע קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הודיעה שהיא מעוניינת לעצור את התחבורה האווירית למדינה וממנה. שר הפנים הורסט זהופר אמר: "האיום הטמון במוטציות דורש שנבחן צעדים דרסטיים. זה כולל בקרת גבולות מחמירה הרבה יותר, אך גם צמצום התעבורה האווירית לגרמניה לכמעט אפס – כפי שעושה כיום ישראל – כדי למנוע הכנסת מוטציה של הנגיף".

אירופה מסתגרת: אלו ההגבלות הנוכחיות  

גרמניה

חובת בידוד של 10 ימים לכל הנכנסים למדינה. יתאפשר קיצור של הבידוד לחמישה ימים בהצגת בדיקה שלילית. עוד נדרשת הצגת בדיקת קורונה שלילית בכניסה לגרמניה מאזורי סיכון מיוחדים: מדינות שבהן מקרים רבים של המוטציה, ויעדי חופשה פופולריים כמו ספרד ופורטוגל. במסגרת החנויות החיוניות שפתיחתן מותרת נכללות גם חנויות אופניים, מחשבים וציוד סלולרי.

צרפת

לא רק אזרחי מדינות שאינן חברות באיחוד האירופי, אלא גם מטיילים ממדינות אירופה, חייבים להציג הוכחה לבדיקת קורונה שלילית שנעשתה ב-72 השעות שלפני ההגעה. יוצאים מן הכלל הם אלו המתגוררים באזורי גבול ונהגים המובילים סחורות. חנויות ובתי ספר פתוחים ברובם במדינה, בעוד המסעדות סגורות. עוד הוכרז עוצר לילי מהשעה 18:00 ועד 06:00. בזמן הזה הסופרמרקטים נסגרים והליכה וספורט בחוץ אסורים.

בריטניה  

הנוסעים למדינה חייבים להציג בדיקת קורונה שלילית לפני שייצאו לדרך, גם כאן עד שלושה ימים לפני ההגעה. הנוחתים במדינה, כולל אזרחים, חייבים בבידוד עצמי למשך 10 ימים לאחר הנחיתה. כל הנוסעים חייבים למסור את פרטי הקשר ואת הכתובת המקומית שלהם בבריטניה.

הסגר המהודק השלישי, שהוכרז לאחר גילוי הזן הבריטי, צפוי להסתיים עד ל-22 בפברואר. באנגליה אסור לאנשים לצאת מבתיהם ללא סיבה תקפה. בתי ספר, אוניברסיטאות וכל העסקים שאינם נחשבים חיוניים נסגרו.

איטליה  

המדינה האריכה את מצב החירום שלה עד ל-30 באפריל. כניסה מרוב מדינות אירופה לאיטליה מותרת, אך הנכנסים חייבים להתייצב ברשויות הבריאות המקומיות עם הגעתם, ולהציג בדיקת שלילית שנלקחה ב-48 השעות שלפני ההגעה. כניסות מבריטניה, מלבד לאזרחים ותושבים, אסורות עד 5 במארס לפחות.

חנויות הנעלים, המוזיאונים, התיאטראות, בתי הקולנוע וכל האטרקציות התיירותיות נותרו סגורות. רק חנויות מכולת, בנקים, סניפי דואר ובתי המרקחת פתוחים. אתרי הסקי לא אמורים להיפתח לפחות עד 15 בפברואר, אך מסתמן שגם אחרי.

ספרד  

המדינה מאפשרת כניסה בלתי מוגבלת ממדינות האיחוד האירופי, מאזור שנגן ומרשימה קטנה של מדינות שלישיות, אך מ-22 בדצמבר היא אוסרת כניסת טיסות מבריטניה. ספרד נפגעה קשות במיוחד מהמגפה ומצב חירום הוכרז במדינה עד ל-9 במאי. המחוזות השונים יכולים להטיל עוצר לילי והגבלות תנועה ולהגביל את ההתכנסויות, בהתאם למצב ההדבקה.

הולנד  

הממשלה ממליצה שלא להגיע למדינה אלא אם הדבר נחוץ במיוחד, והגבירה את מגבלות הנסיעה החל מ-23 בינואר. החל מתאריך זה, אנשים הנוסעים להולנד מחוייבים להציג בדיקת קורונה שלילית שנעשה עד ל-72 שעות לפני ההגעה למדינה, יחד עם תוצאה שלילית של בדיקת אנטיגן מהירה, שנלקחה בארבע השעות שלפני היציאה להולנד.

נוסף לכך, כל הנכנסים למדינה צפויים לבידוד של 10 ימים עם הגעתם. ניתן לקצר את הבידוד לחמישה ימים בהצגת בדיקת שתוצאתה שלילית.

פינלנד

המדינה הקשיחה את תנאי הכניסה החל מ-27 בינואר. כל הנוסעים יצטרכו לעבור בדיקת קורונה בגבול. פינלנד הגבילה את  הכניסה מכל מדינות שנגן – בהן אנשים רשאים לנסוע ללא בקרת גבולות – ומתירה רק נסיעה חיונית לעבודה עבור שירותים כמו בריאות וחירום.

אוסטריה

כניסה למדינה אפשרית, אך חובת בידוד של עשרה ימים חלה על כל הנכנסים מאזורי הסיכון לנגיף. לאור נתוני ההדבקה במדינה, סגר מחמיר הוכרז עד ל-8 בפברואר. חנויות, מוזיאונים ובתי ספר סגורים ורק חנויות מכולת ובתי מרקחת פתוחים. בדומה לגרמניה, בחנויות ובתחבורה ציבורית אנשים מעל גיל 14 חייבים ללבוש מסכת FFP2.

בלגיה  

מ-27 בינואר אנשים הנוסעים למדינה וממנה יצטרכו לספק סיבה מוצדקת - כמו חובות משפחתיות, עבודה או לימודים - כדי שיוכלו לחצות את גבולות המדינה. מ-25 בינואר, כל הבלגים שחוזרים מבריטניה, דרום אמריקה או דרום אפריקה נדרשים לבידוד במשך 10 ימים ובדיקת קורונה ביום הראשון והשביעי לאחר ההגעה.

זרים שמעוניינים להגיע לביקור בבלגיה יצטרכו להציג שתי בדיקות שליליות, האחת עם ההגעה למדינה או בדיקה שנעשתה 72 שעות לפני ההגעה, והשנייה לפני העזיבה. אזרחים ותושבים שחוזרים לבלגיה חייבים לעבור בדיקת קורונה עם ההגעה, להיכנס לבידוד עצמי למשך שבוע ואז לעבור בדיקה נוספת.

פורטוגל

פורטוגל היבשתית והאיים האזוריים ומדיירה סווגו אזורים בסיכון גבוה מ-24 בינואר. כדי לבלום את התפשטות הזן הבריטי, הטיסות אל ומבריטניה הושעו מ-23 בינואר. מבקרים צריכים לספק מידע אודות יעדם, סיבת הנסיעה ופרטי יצירת הקשר שלהם במהלך שהותם בפורטוגל.

הסגר המחמיר בתוקף מאז 20 בינואר, לפחות לחודש אחד, והוא נועד להבטיח שהזן הבריטי לא יתפשט עוד יותר. אנשים רשאים לצאת מהבית רק מסיבה תקפה. מסעדות וחנויות – למעט אלו המספקות מזון וצרכים יומיומיים בסיסיים – סגורות.

יוון

יוון הייתה אחת המדינות הראשונות שנפתחו לתיירות בקיץ האחרון. הכניסה למדינה כפופה לרישום באתר ייעודי, והצגת בדיקת קורונה שלילית ב- 72 השעות שלפני הטיסה. עד ל-8 בפברואר, כל הנוסעים יידרשו לבודד את עצמם במשך שבוע עם ההגעה. 

ממשלת יוון הורתה על סגר כללי שהוארך עד ל-1 בפברואר. קיימת חובת עטיית מסכות, כולל בחיק הטבע. לאחר חודשים של השבתה מוחלטת, כל החנויות הורשו לקבל לקוחות מ-18 בינואר, בתפוסה של אדם לכל 25 מטר רבוע. מאידך, חל עוצר כללי מהשעה 21:00 ועד ל-05:00.

הפופולריים