בתוך שנה: שני מיליון מתים מקורונה ברחבי העולם

בתוך שנה: שני מיליון מתים מקורונה ברחבי העולם
מקרה המוות הראשון מקורונה, דווח ב-11 בינואר 2020 • אחרי העלייה בתחלואה בבירת גרמניה, תוגבל נסיעת התושבים בברלין למרחק של 15 ק"מ • בריטניה חוששת מהתפרצות המוטציה הברזילאית • רוסיה תגביר את קצב ההתחסנות – אך פוטין עדיין לא חוסן
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
קורונה, בדיקה, גרמניה, בעולם,
צילום: צילום: אי-פי

בתוך שנה מתו מקורונה ברחבי העולם כשני מיליון בני אדם. מקרה המוות הראשון דווח ב-11 בינואר 2020. שנה לאחר מכן, מדינות העולם נאבקות במספרי החולים שהולכים ועולים בקצב מהיר, מנסות לנווט בין סגר לסגר ותולות תקוות גדולות במבצע החיסונים. 

בבריטניה, ראש הממשלה בוריס ג'ונסון קרא היום (שישי) לאזרחי ארצו להישאר בבתיהם בסוף־השבוע, על רקע הזינוק בתמותה מקורונה. "אנא חשבו פעמיים בטרם תצאו מן הבית ועשו זאת רק אם הדבר באמת הכרחי", אמר ג'ונסון בסרטון שפרסם בטוויטר.

בשבוע החולף גדל ב-50% מספר המתים מקורונה בבריטניה. עד כה, גבה הנגיף את חייהם של יותר 86 אלף בריטים - המספר הגדול ביותר במדינה אירופית. עם זה, ממוצע הנדבקים השבועי ירד ב-7% אחוזים. מספר הנדבקים בבריטניה מתקרב ל-3.3 מיליון. 

בגרמניה, הבירה ברלין תצטרף ממחר לחלקים אחרים של המדינה ביישום מגבלת נסיעה של 15 ק"מ מהבית. הצעד נעשה בתגובה לשיעורי ההדבקה הגואים גם בברלין והחשש מהזן הבריטי של נגיף הקורונה. גרמניה כולה רשמה שלשום שיא תמותה מקורונה של 1,244 בני אדם ביממה אחת. אתמול חצה מספר הנדבקים הכולל מאז פרוץ המגפה במדינה את ה-2 מיליון. 

מגבלת 15 הק״מ נהגתה בידי הממשלה הפדרלית ו -16 מדינות המחוז כחלק מהסבב האחרון של המגבלות המחמירות בצל המגיפה. הצעד נכנס לתוקף בכל פעם שישנם במחוז יותר מ-200 מקרי הדבקה חדשים לכל 100,000 איש, בתוך שבעה ימים. ברלין הגיעה לרף הזה ביום רביעי השבוע. 

בתוך כך, בבריטניה שמתמודדת עם גל קשה של תחלואה עולה חשש מהמוטציה הברזילאית. שר התחבורה הבריטי גרנט שאפס אמר כי "המוטציה הברזילאית של נגיף קורונה משמעותית מספיק כדי להצדיק הפסקת טיסות מדרום אמריקה כאמצעי זהירות". הוא הוסיף כי אין פירוש הדבר שחיסונים לא יעבדו. 

הרוסים מאיצים את תוכנית החיסונים

רוסיה עומדת בפני האצת תוכנית החיסונים שלה כבר ביום שני בשבוע הבא. על פי ההודעות הרשמיות התחסנו מאז תחילת דצמבר ועד היום כמיליון וחצי רוסים במנת ספוטניק, ולקרמלין ברור שצריך להעלות הילוך כדי לשאוף להגיע לחיסון עדר עוד ב-2021. כדי להגיע למצב של חסינות עדר, רוסיה צריכה לחסן כ-145 מיליון מאזרחיה. 

שליח כאן חדשות לאירופה דב גיל-הר קיבל הצצה נדירה למעבדות הפיתוח ומפעלי הייצור של "ספוטניק V" | בשבוע הבא בחדשות הערב

הנשיא ולדימיר פוטין הורה שלשום על הגברת המאמצים על רקע דיווחים מהשטח על קצב התחסנות איטי מדי. אחת הטענות הנשמעות מניתוח נתוני החיסון האזוריים היא כי המספר הכולל של מתחסנים ברוסיה לא עולה על מאות אלפים. ״עלינו לעבור מחיסון נרחב לחיסון המוני", אמר פוטין בישיבת ממשלה שלשום, על פי העיתון "קומרסנט", וכינה את הספוטניק בפרץ פטריוטיות ״החיסון הטוב בעולם".

ולמרות ההתלהבות - פוטין עצמו (68) טרם קיבל את החיסון, למרות שגורמי הבריאות אישרו לחסן את בני ה 60 ומעלה כבר בסוף דצמבר. דובר הקרמלין דימיטרי פסקוב הצליח בלוליינות מרשימה עד היום לחמוק מן השאלה - מתי יתחסן נשיא רוסיה.

הפופולריים