אחרי ההצבעה על הליך הדחתו: נשיא ארצות הברית היוצא, דונלד טראמפ, שב וקרא הלילה (חמישי) לאזרחים האמריקנים לשמור על אחדות ולהימנע מאלימות. עם זאת, בהודעתו התעלם לחלוטין מהחלטת בית הנבחרים להתחיל בהליך הדחתו. בנאום מוקלט זמן קצר לאחר ההדחה, קרא הנשיא היוצא לציבור להתעלות מעל לסערת הרוחות של הרגע. "בואו נבחר להתקדם יחד, מאוחדים כעם אחד, למען משפחותינו", אמר.
בהמשך התנער מתומכיו שהסתערו על גבעת הקפיטול,"לעולם אין הצדקה לאלימות. שום תירוץ או יוצא מן הכלל: ארצות הברית היא אומה שומרת חוק. המעורבים במתקפה בשבוע שעבר יועמדו לדין". לבסוף התייחס טראמפ לרשתות החברתיות שחסמו את חשבונו, טוויטר ופייסבוק, ואמר כי "הניסיון לצנזר או לסתום פיות הוא מסוכן". בהמשך הודיעה אפליקציית סנאפ-צ'אט כי היא מצטרפת למהלך וחוסמת את חשבון המשתמש של טראמפ.
הנשיא הנבחר ביידן הגיב להחלטת בית הנבחרים וקרא לסנאט לאזן בין משפט ההדחה של טראמפ לבין משימותיו הדחופות האחרות, בצלו של משבר הקורונה. בהודעתו, נמנע ביידן מלומר אם על הסנאט לאשרר את החלטת בית הנבחרים. עם זאת, הבהיר כי את המתקפה על הקונגרס לפני כשבוע עשו קיצונים וטרוריסטים מבית, אותם הסית הנשיא טראמפ. ביידן הדגיש כי הוא מצפה שהסנאט יאשר בדחיפות את מינוי השרים בממשלו, כדי שיוכל להתחיל לעבוד מיד לאחר השבעתו בעוד שישה ימים.
נערכים להשבעת ביידן: וושינגטון תאובטח ב-20 אלף חיילים
על רקע החשש מאלימות, הוחלט כי ביידן לא יבוא ברכבת לטקס ההשבעה בוושינגטון כפי שתוכנן. בירת ארצות הברית מאובטחת בימים אלה כפי שלא היתה מעודה, וביום השבעתו של ביידן יהיו בה כ-20 אלף מחיילי המשמר הלאומי - יותר ממספר החיילים האמריקנים שנשלחו לעיראק ולאפגניסטן יחד.
דונלד טראמפ הפך לנשיא הראשון בהיסטוריה שעומד בפני הליך הדחה בפעם השנייה. 10 רפובליקנים הצטרפו ל-222 דמוקרטים והצביעו בעד ההליך, מה שהופך את ההצבעה לבין-מפלגתית, עם הקונצנזוס הרחב ביותר בתולדות ארצות הברית. יו״ר בית הנבחרים ננסי פלוסי חתמה על כתב ההדחה בטקס קצר בקונגרס, בו אמרה: ״בית הנבחרים הוכיח היום שאיש אינו מעל החוק״.
לאחר השגת הרוב הדרוש בבית הנבחרים, יעבור כעת הדיון בהדחה לסנאט. מעבר להדחה, בית הנבחרים מאפשר לסנאט לקבל החלטה נוספת - איסור על טראמפ לרוץ שוב לנשיאות, או לכל תפקיד ציבורי אחר בשלטון הפדרלי.
עם זאת, מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט, מיטש מק'קונל, הבהיר כי לא יתקיים דיון בהדחה לפני שהסנאט יחזור לעבודה בשבוע הבא. עוד אמר מק׳קונל כי חשוב להתמקד בשבוע הקרוב "בהעברה מסודרת של השלטון ובטקס השבעה בטוח". לפיכך, טראמפ לא צפוי לעמוד לדין לפני השבעתו של ג'ו ביידן, וההחלטה על קיום משפט ההדחה תעבור למושב הבא של הסנאט, שבו יהיה לדמוקרטים רוב.