עוד שני ניסיונות – ו-220 מיליון דולר יאבדו

עוד שני ניסיונות – ו-220 מיליון דולר יאבדו
אם הזיכרון של סטפן לא יפתיע ויעזור לו לשחזר את הסיסמא לארנק הדיגיטלי - כל חשבון הביטקוין שלו ירד לטימיון. והוא לא לבד - בעולם תקועים כ-140 מיליארד דולר בארנקים אבודים
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ביטקוין
צילום: צילום: אי-פי

לסטפן תומאס, אמריקני ממוצא גרמני שמתגורר בסן פרנסיסקו, יש מיליונים אבל לא זיכרון טוב. נותרו לו רק שני ניסיונות לנחש את הסיסמא לחשבון הביטקוין שלו, ששווה 220 מיליון דולר. אם ידע את הסיסמא יוכל למעשה לפתוח את הכונן הקשיח שמכונה "ironkey" שמכיל את הגישה לארנק הדיגיטלי שלו ובו 7,002 מטבעות ביטקוין.

לפי מדיניות המטבע הווירטואלי, לכל אדם יש 10 ניסיונות לפתוח את החשבון שלו ואם לא יצליח - ייחסם. תומאס כבר עבר שמונה ניסיונות וכעת הוא שוקל את צעדיו. "נואשתי", הוא מספר בריאיון לניו יורק טיימס.

שני ניסיונות בינו לבין מאות מיליונים. סטפן תומאס new york times

מבין 18.5 מיליון מטבעות הביטקוין הקיימים בעולם, נראה כי כ-20% השווים כיום כ-140 מיליארד דולר - נמצאים בארנקים אבודים או תקועים בדרך אחרת, כך על פי חברת נתוני המטבעות הקריפטוגרפים Chainalysis

הבעיה הזאת היא תזכורת לתשתית הטכנולוגית יוצאת הדופן של ביטקוין, המייחדת אותו מ"כסף רגיל" ומעניקה לו כמה מהאיכויות המהוללות והמסוכנות ביותר שלו. בניגוד לביטקוין, חשבונות בנק וארנקים מקוונים מסורתיים, כמו Wells Fargo וחברות פיננסיות אחרות כמו PayPal, יכולים לספק לאנשים את הסיסמאות לחשבונות שלהם או לאפס סיסמאות שאבדו.

הפופולריים