בין עתיד קודר לתקוות חדשות: מסע לאירופה המסתגרת

בין עתיד קודר לתקוות חדשות: מסע ליבשת המסתגרת
קורונה הקלאסית: אמנם הגבולות באירופה פתוחים למעבר כבר שנים, אך מגפת הקורונה חידדה את ההבדלים בין המדינות השונות - לפחות בכל הקשור להתמודדות עם הנגיף. כשמבצע החיסונים ביבשת מתחיל והאירופאים רואים את הסוף, סדרת כתבות חדשה מביאה את הפנים השונות של החיים ביבשת תחת המגפה
מחבר דב גיל-הר מחבר דב גיל-הר
Getting your Trinity Audio player ready...
קורונה הקלאסית – תמונת סדרה
צילום:

איך נראית אירופה מבפנים בעיצומו של הגל השלישי והסגר ההדוק - כשהמוזיאונים, השווקים והאתרים סגורים לקהל, כשהכיכרות ריקות מאדם? בפרק הראשון יצאנו לסלובקיה. "המודל הסלובקי" נחשב בתחילה להצלחה גדולה. בכל העולם, וגם בישראל, הסתכלו על סלובקיה בהשתאות, כשיותר מ-70% מהאוכלוסייה עברו בדיקות קורונה מהירות כחלופה לסגר.

אבל בגל הזה, ערב חג המולד, הקורונה שבה והכתה גם בסלובקים בעוצמה. בשבועות האחרונים העקומה עולה ושוב יש בממוצע יותר מ-3,000 נדבקים ביום. בשבוע שעבר גם ראש הממשלה הסלובקי נדבק בקורונה. בסלובקיה פגשנו בכירים במערך הבריאות, אפידימיולוג, עיתונאית שמסקרת את התחום וראינו את הבירה ברטיסלבה בימים של קדם סגר, ערב חג מולד עצוב לקראת השנה החדשה.

פרק 1: כך קרס המודל הסלובקי

באוסטריה שמצויה בימים אלו בסגר שלישי הדוק: תיאטרון הבובות המפורסם של זלצבורג עומד שומם, המוזאונים סגורים, כמו גם המסעדות ובתי המלון. הקנצלר סבסטיאן קורץ, שבסגר הראשון ביקש לקחת דוגמה מראש הממשלה בנימין נתניהו, מבקש כעת ללמוד מהתנהלות מבצע החיסונים הישראלי.

פרק 2: אתרי התיירות באוסטריה משלמים את המחיר

הכפר אישגל הוא אתר הסקי שעלה השנה לכותרות, והיה מוקד הדבקה שממנו הופץ הנגיף לכל אירופה בתחילת המגפה. 11 אלף מקרי הדבקה מיוחסים להתנהלות הרשלנית של מפעילי האתר, שידעו על ההתפרצות ולא עצרו, ובימים אלה מתנהלת תביעה משפטית של משפחות הנפגעים.

פרק 3: אתר הסקי שהדביק את האירופאים בגל הראשון

הפופולריים