מיליוני בני אדם ברחבי העולם נערכים לקבל היום (חמישי) לראשונה את ערב השנה החדשה תחת סגר, הגבלות או עוצר לילי. בבריטניה, בה דווח אתמול על 981 מקרי מוות חדשים מנגיף קורונה, הזהירו הרשויות את מי שמתכננים לחגוג את השנה החדשה "להשאיר את המסיבות לשלב מאוחר יותר של 2021".
פרופסור סטיבן פוויס, ראש שירותי הבריאות בממלכה אמר אתמול במסיבת עיתונאים במעון ראש הממשלה שבדאונינג 10 כי: "אנחנו יודעים שזה סוף השנה ושאנשים רוצים לחגוג לפי המסורת. אבל זה חיוני שהשנה נמשיך לעקוב אחרי ההנחיות, נישאר בבתים ולא נתערבב".
בצרפת מתכננים לשלוח הלילה יותר ממאה אלף שוטרים לאכוף את ההגבלות ולפזר מסיבות או התקהלויות. בגרמניה, שנמצאת עדיין תחת סגר חלקי, אמרה אמש הקנצלרית אנגלה מרקל בנאומה המסורתי לקראת השנה החדשה כי "2020 הייתה בלי ספק השנה הגרועה ביותר" בכל שנותיה בתפקיד. שר הבריאות הגרמני יאנס סטפן אמר כי הוא צופה "ערב שנה חדשה שקט יותר".
בניו יורק מדי שנה נשואות העיניים לנפילת הכדור בכיכר טיימס. השנה המסורת תימשך כשהכיכר תהיה ריקה מאדם. בעיריית ניו יורק הודיעו הרשויות שהכיכר פשוט לא תיפתח לציבור. מי שירצו לצפות באירוע, יוכל לעשות זאת בטלוויזיה או ברשת.
בטאיוואן ביטלו הערים המרכזיות את אירועי השנה החדשה. בנוסף, האזרחים התבקשו לצפות במפגן הזיקוקים המסורתי מבתיהם. זאת לאחר שאובחן במדינה מקרה ראשון של זן הקורונה החדשה. גם בסינדי שבאוסטרליה חלה התפרצות מחודשת של נגיף קורונה. התושבים התבקשו להישאר בבתים ולהימנע מהתקהלויות. מנגד, ניו זילנד שהצליחה להשאיר את התחלואה נמוכה אחרי הסגר ההדוק, צפוייה לקיים את אירועי השנה החדשה כסדרם.