נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ קיבל מוקדם יותר החודש מידע מודיעיני ולפיו סין הציעה לשלם לגורמים זרים ולא מדינתיים כדי שייתקפו כוחות אמריקניים המשרתים באפגניסטן, כך אמר הלילה (חמישי) לרשת CNN גורם ממשל בכיר. לדברי אותו גורם, המידע סופק לנשיא לפני שבועיים ימים, ובעקבותיו גם שוחח טראמפ עם יועצו לביטחון לאומי רוברט אובראיין.
יחד עם זה, נטען כי המידע המודיעיני הזה לא אומת גם על ידי צוות המעבר של ג'ו ביידן. דיווחים אלה בנוגע לסין מצטרפים לדיווחים מחודש יוני השנה, אז נטען שהתקבלו ידיעות מודיעיניות לפיהן רוסיה מציעה תשלומים ופרסים לכוחות טאליבן כדי שייפגעו בכוחות האמריקנים שנמצאים באפגניסטן. הנשיא טראמפ הכחיש שקיבל תדרוכים מודיעיניים שכאלה, והותקף ע"י יריביו הדמוקרטים שהוא מפחית מהאיום הנשקף לחיילים האמריקנים מכיוונה של רוסיה.
ארצות הברית הודיעה לפני כחודש כי היא מוציאה 2,000 מחייליה מעיראק ואפגניסטן עד אמצע חודש ינואר – חמישה ימים לפני תום כהונתו של הנשיא דונלד טראמפ. לאחר המהלך יוותרו בכל אחת מהמדינות עוד 2,500 חיילים. היועץ לאומי של טראמפ, רוברט אוברייאן, מסר בנושא זה כי הנשיא מקווה שכל החיילים האמריקנים המוצבים במדינות אלה, ישובו לארצם עד לחודש מאי.