בעוד יומיים יציינו מיליארדי נוצרים את חג המולד, אך מדינות העולם העולם נכנסות אל החג כשהן סובלות מעלייה בתחלואה וחשש מפני הזן החדש של הקורונה. בארצות הברית ובגרמניה נרשמו הלילה (רביעי) שיאים במספר המתים היומי כתוצאה מקורונה. יותר מ-3,350 בני אדם מתו בארצות הברית אתמול בעקבות הנגיף ואילו בגרמניה מכון רוברט קוך דיווח כי ביממה החולפת מתו 962 בני אדם.
בגרמניה, שם גם הודיעו לפני החג על סגר בחלקים נרחבים במדינה, מדווחים כעת על בעיה נוספת בעקבות העלייה בתחלואה: עומסים בחדרי המתים ובמתקני שריפת הגופות באזורים שונים במזרח המדינה.
העיר זיטאו, למשל, שבמזרח סקסוניה, הודיעה אמש כי היא נאלצת לאחסן גופות באופן זמני במתקנים שמחוץ לקרמטוריום העירוני. על פי העירייה, נתוני התמותה הכלליים עלו מאוד לעומת השנה שעברה. בעוד 45 בני אדם מתו בדצמבר אשתקד, השנה נרשמו עד כה 115 מקרי מוות. בנובמבר מספר המתים הוכפל מ-52 אשתקד ל-110 השנה.
הביקושים לשירות שריפת הגופות עולה כיום על יכולת התפעול, אומרים גורמים בעיריה, ושרשרת הטיפול במתי העיר - שירותי הרישום, אישורי הנוטריון ושירותי הקבורה - כולם נמצאים ב״מגבלות העומס״.
בצרפת, בצל החשש מהזן החדש של נגיף קורונה שהתגלה לאחרונה, התירה הממשלה לאלפי נהגי משאיות אירופים הממתינים בבריטניה להיכנס לתחומה בתנאי שיציגו מסמך המעיד כי נבדקו ונמצאו שליליים לנגיף. כמעט 3,000 נהגי משאיות המתינו ביומיים האחרונים בצדה הבריטי של תעלת למאנש, סמוך לעיר דובר, לאישור לעבור לשטח צרפת כדי לספק סחורה למדינות ברחבי אירופה. הנהגים להוטים לסיים את עבודתם בהקדם ולשוב לבתיהם לחגוג עם משפחותיהם בסוף השבוע את חג המולד.
בתוך כך, השלים נגיף קורונה את התפשטותו לכל רחבי העולם: באנטארקטיקה, היבשת היחידה שעד כה לא נפגעה מהנגיף, אובחנו 58 חולים אזרחי צ'ילה. הרשויות בבירה סנטיאגו הודיעו כי יותר מ-30 מהם מוצבים בשני בסיסים של צבא צ'ילה. כ-20 חולים אחרים משרתים בספינת אספקה ששוגרה אל הבסיסים. לפי שעה, צ'ילה היא היחידה מהמדינות המפעילות בסיסים ותחנות מחקר באנטארקטיקה המדווחת על חולי קורונה בקרב אזרחיה.