למרות ההסתייגות - ה-FDA מגבה את החיסון של פייזר

למרות הסתייגות: ה-FDA מגבה את החיסון של פייזר
זהו מבצע חיסונים ראשון נגד קורונה בעולם המערבי. החיסון יפוזר בשלב הראשון בין 50 מרכזים רפואיים בלבד • ה-FDA: החיסון של פייזר היה יעיל בכ-94% מהמקרים בקרב משתתפים בני 55 ומעלה • שני משתתפים שקיבלו את החיסון של פייזר מתו, שניהם סבלו ממחלות רקע
מחבר דב גיל הר מחבר דב גיל הר
Getting your Trinity Audio player ready...
חיסון קורונה חברת פייזר, אילוסטרציה
צילום: צילום: רויטרס

ה-FDA פרסם היום (שלישי) נתונים חדשים על יעילות החיסון של חברת פייזר, לפיהם הוא היה יעיל בכ-94% מהמקרים בקרב בני 55 ומעלה. עם זאת, שני משתתפים שקיבלו את המנות של החיסון מתו אחרי שקיבלו את המנה הראשונה. שניהם סבלו ממחלות רקע. כמו כן, נמסר כי הנתונים לא מספיקים כדי להגיע למסקנות על היעילות של החיסון בילדים בגיל פחות מ-16, נשים הרות ואנשים עם מערכת חיסון חלשה. למרות ההסתייגויות ה-FDA מגבה את החיסון של פייזר. 

בריטניה החלה הבוקר במבצע לקבל החיסון הגדול לקורונה עם החיסון של חברות פייזר וביונטק שאושר בחופזה. ראשונה להתחסן הייתה קשישה בת 90, מרגרט קינן, שהתייצבה מול המצלמות והודיעה: "המלצתי לכל אחד שמקבל את ההצע להתחסן- שיעשה זאת. אם אני יכולה לקבל את זה בגיל 90 כל אחד יכול".


עם למעלה מ-61,000 מתים מתחילת המגפה, אין לבריטים זמן לחכות. זו תהיה הפעם הראשונה שהחיסון המדובר ינוסה בקרב אוכלוסייה רחבה, זה יהיה מבצע החיסונים הראשון נגד קורונה בעולם המערבי, וקמפיין החיסונים הגדול והמורכב ביותר בתולדות בריטניה. מיי פרסון, האחות הראשונה במערב להזריק את חיסון מאושר לקוביד-19 אמרה בהתרגשות: "אני כה גאה לתרום את חלקי בהפסקת המגפה".

מנות החיסון הראשונות לקורונה הגיעו אתמול לבריטניה וההתרגשות היתה בשיאה. לואיז קולאן, רוקחת ראשית בשירותי הבריאות במדינה אמרה: ״זה פשוט מדהים. אני לא יכולה לגעת בהן כי הן בטמפרטורה של מינוס 70 מעלות, אבל טוב לדעת שהן כאן״.


800 אלף מנות חיסון יוזרקו במהלך השבוע הקרוב. הראשונים לקבל את הזריקה – בני שמונים ומעלה, עובדי מערכת הבריאות ומטפלים בדיור המוגן. למרות שחמישית מאזרחי בריטניה אומרים בסקרים שלא יתחסנו, בממלכה מאמינים שלחץ חברתי יביא רוב מכריע להושיט את הזרוע.

בריטניה חתמה עם פייזר על חוזה לאספקת 40 מיליון מנות חיסון, מספיק כדי לחסן פחות משליש מהאזרחים, אבל אם לוקחים בחשבון את החברות האחרות – שהחיסונים שלהן עדיין לא אושרו – הבריטים צפויים לקבל בסופו של דבר כ-350 מיליון מנות וכנראה שיישאר להם עודף.

אחד האתגרים הגדולים בנוגע לחיסון הספציפי של פייזר הוא הצורך לאחסן אותו בטמפרטורה נמוכה במיוחד מינוס - 70 מעלות. מהסיבה הזאת הוא יפוזר בשלב הראשון בין 50 מרכזים רפואיים בלבד, ורק בשנה הבאה יפתחו את תחנות הענק באי טדיונים. שר הבריאות הבריטי מאט הנקוק נשמע אתמול כאילו הפלישה לנורמנדי הרגע הסתיימה בהצלחה.

״מחר הוא יום הניצחון בו נתחיל להפיץ את חיסון הקורונה ברחבי המדינה״, אומר הנקוק, ״מדובר בתחילת הסוף של המגיפה. אנו עדיין לא שם, חשוב להמשיך להקשיב להוראות, אך אפשר לראות את האור בקצה המנהרה".

ואם בריטניה תראה את האור, ואחריה העולם כולו, 8 בדצמבר 2020 יירשם כיום היסטורי שבו הבליחה קרן אור ראשונה - לתהום אפלה ועמוקה.

פייזר לטראמפ: לא נספק כמות משמעותית של חיסונים עד הקיץ

הוושינגטון-פוסט דיווח שחברת פייזר מסרה לממשל האמריקני הודעה שלפיה לא תוכל לספק משלוח נוסף של חיסונים עד לקיץ מעבר ל-100 מיליון מנות החיסון שארה"ב כבר רכשה, בשל ההסכמים עם מדינות אחרות.

המחסור במספר החיסונים מערער את יעד הממשל האמריקני לחסן חלק משמעותי מהאוכלוסייה עד סוף האביב או תחילת הקיץ בשנה הבאה.

בתוך כך, הניו יורק טיימס מדווח כי במהלך הקיץ האחרון החמיץ ממשל טראמפ הזדמנות לרכוש מנות חיסון נוספות ל-100 מיליון שכבר רכש במסגרת הצעת עסקה שהגישה פייזר לממשל. לפי הדיווח, פייזר הציעה לארצות הברית לרכוש כמות נוספת של החיסון שפיתחה נגד קורונה לפני מציאת יעילותו בבדיקות הקליניות בחודש שעבר בעסקה שסדר גודלה עמד על 1.95 מיליארד דולרים.

הפופולריים