"תיקי ווהאן": רשת CNN חשפה הלילה (שלישי) מסמכים סודיים מהמרכז לבקרת מחלות ומניעתן במחוז חוביי בסין מימיה הראשונים של מגפת הקורונה במדינה. מהמסמכים עולה כי בשעה שהעולם ניסה לברר מהו "הנגיף המסתורי" עסק המשטר הסיני בטיוח והסתרה של נתונים בראשית ההתפרצות במוקד המרכזי והראשון בעולם - מחוז חוביי ובירתו ווהאן.
על פי המסמכים, שנמסרו על ידי בכירים עלומי שם במערכת הבריאות הסינית לידי הרשת האמריקנית ב-10 בפברואר, כשסין דיווחה לעולם שבחוביי ישנם 2,478 מקרים פעילים, היו למעשה כמעט 6,000 מקרים. על פי המסמכים - הסינים חילקו את הנתונים ל"מקרים מאומתים", "מקרים הנבחנים רפואית" ו"מקרים חשודים", כאשר למעשה ה"חשודים" היו אמורים להיות חלק מסך המקרים המאומתים.
גם במקרי המוות נמצא טיוח - בעוד שסין דיווחה רשמית על 2,986 מתים במחוז חוביי ב-7 במארס, במסמכים הפנימיים נרשמו כמעט 3,500 מקרי מוות במחוז. כאשר גם שם חולקו המתים לפי אותם קריטוריונים של הידבקות.
עוד התגלה כי מערך הזיהוי של הנגיף היה איטי במיוחד ובין החודשים פברואר ומארס הסיקה מערכת הבריאות הסינית כי תסמינים מופיעים לראשונה רק לאחר 23 ימים מאז ההידבקות.
כבר בחודש אפריל דווח כי סין הטילה מגבלות על פרסום מחקרים אקדמים העוסקים במקורו של נגיף קורונה, כך על פי הנחיה חדשה של הממשל הסיני ופוסטים שפרסמו שתי אוניברסיטאות סיניות, שהוסרו מאז מהרשת.
בחודש מאי דווח כי סין השמידה ראיות להתפרצות הקורונה - כך עלה ממסמך של גופי מודיעין מערביים שפורסם בעיתון ה"דיילי טלגרף" האוסטרלי. במסמך, באורך 15 עמודים, המשותף לגופי המודיעין של אוסטרליה, בריטניה, ארה״ב ניו זילנד וקנדה, נכתב שסין שיקרה בנוגע ליכולת הנגיף לעבור בין בני אדם, סירבה לסייע בפיתוח חיסון נגד הווירוס, והשתיקה את הרופאים שהתריעו עליו. עוד נכתב במסמך שההתנהלות הסינית היא ״עלבון לשקיפות הבין לאומית״ שעלתה בחייהם של עשרות אלפי בני אדם.
בראשית חודש ינואר הגיע דיווח מסין על גבר בן 69 מהעיר ווהאן שבמרכז סין שנפטר מנגיף הקורונה, המחולל זיהום בדרכי הנשימה. זה האדם השני שמת מהמחלה בימים האחרונים. לקראת סוף חודש ינואר דיווחה הטלוויזיה המרכזית בסין כי מספר החולים שנידבקו בנגיף הקורונה עומד על 571.