תוצאות מאכזבות לחיסון של אוקספורד: חברת התרופות אסטרה זניקה מדווחת על יעילות של 90% בחיסון שלה נגד נגיף הקורונה. לפי ההודעה שפרסמה החברה - הם מאמינים שהחיסון עוצר בממוצע 70% מפיתוח התסמינים של נגיף קורונה. מדובר בותצאה נמוכה ביחס למתחרותיה שכבר פרסמו נתונים - פייזר ומודרנה.
ההסכם של ישראל עם אסטרהזניקה נחתם הבוקר, ויכלול 10 מיליון מנות חיסון שיסופקו במחצית הראשונה של 2021.
על פי התוצאות שפרסמה החברה, החיסון יעיל ב-90% ברגע שמטופל מקבל חצי מנה של החיסון ואחריו מנה נוספת. החיסון יעיל ב-62% כשהמטופל מקבל שתי מנות מלאות של החיסון בהפרש של חודש.
בחישוב הממוצע - סימן שהחיסון יעיל ב-70%. מספר נמוך יותר מתוצאות הביניים שהציגו מודרנה ופייזר (90% ו-94.5%).
פרופסור אנדרו פולארד, החוקר הראשי בניסוי מאוניברסיטת אוקספורד, אמר: "הממצאים הללו מראים שיש לנו חיסון יעיל שיציל חיים רבים. גילינו שבמינון מסוים החיסון שלנו עשוי להיות יעיל בכ-90%, ואם יעשה שימוש במינון זה - יותר אנשים יוכלו להתחסן במסגרת אספקת החיסונים המתוכננת".