סרט תיעודי חדש חושף צעד אחר צעד – כיצד הפכה המעצמה הכלכלית והטכנולוגית האמריקנית למוקד תחלואת הקורונה הגדול בעולם. המחדל החל עוד לפני שהנגיף הגיע לארצות הברית, אפילו עוד לפני שיצא מווהאן. למעשה, לאמריקנים הייתה תוכנית מגירה כתובה ועדכנית להתמודדות עם התפרצות נגיף נשימתי.
צפו בכתבתו של איתמר מאירי מתוך המוסף "גלובלי"
אולם ממשל טראמפ כלל לא התייחס לתוכנית, להיפך. ממשל טראמפ התייחס לרשות הפדרלית לבקרת מחלות כחלק מ"הדיפ סטייט" - גורם עוין. וכשהנגיף הגיע לארצות הברית – הממשל אכן נתפס לא מוכן. תקלה השביתה 90% מהמעבדות הציבוריות במדינה ובשעה שבאירופה ביצעו אלפי בדיקות ביום, בארצות הברית הגדולה ביצעו רק כמה מאות.
לכן קיבל חודש פברואר את הכינוי – החודש האבוד. בימים אלה הנגיף כבר נפוץ ברחבי אמריקה ללא כל בקרה וללא מספיק בדיקות. למעשה, ההישג שטראמפ זקף לעצמו – הפסקת הטיסות מסין ואירופה, היה חסר תוחלת. הקורונה כבר הייתה עמוק בתוך המדינה.
הטיפול של ממשל טראמפ במגיפת קורונה מסתמן ככישלון, אך היו לנשיא המכהן לא מעט הצלחות בתחומים אחרים - כולל ביחסים עם ישראל. איך ההבטחות של ביידן שונות מהקו המדיני הנוכחי? @Yoav__Zehavi עם ההסברים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/tStKr5DmUT
— כאן חדשות (@kann_news) November 12, 2020
כשהמומחים של הממשל החלו לדבר עם התקשורת, החל הנשיא להבין את הסכנה מהנגיף – לכלכלה ולמעמדו הפוליטי. אבל תגובתו הייתה הדחתם של המומחים שהעזו להפחיד את הציבור האמריקני. אחד מהם, ד"ר ריק ברייט, גויס השבוע לצוות המומחים שיזם הנשיא הנבחר ג'ו ביידן.
טראמפ רצה למנוע בהלה ציבורית ולהגן על הכלכלה בכל מחיר, ולא סתם – היא הייתה הכרטיס שלו לעוד ארבע שנים בבית הלבן. בשבילו, הקורונה בהחלט הייתה איום, איום על הניצחון שלו בבחירות.
הסרט "לגמרי תחת שליטה" משודר בהוט 8 וביס דוקו