האפיפיור: לאפשר איחוד אזרחי לזוגות חד מיניים

האפיפיור: לאפשר איחוד אזרחי לזוגות חד מיניים
בסרט דוקומנטרי חדש התבטא הכס הקדוש באופן המובהק אי פעם בעד זוגות בני אותו מין בניגוד לעמדת הוותיקן המסורתית
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
האפיפיור פרנציסקוס, אוגוסט 2019
צילום: צילום: אי-פי

האפיפיור פרנציסקוס קורא בסרט דוקומנטרי חדש לאפשר איחוד אזרחי על פי חוק לזוגות מאותו המין. מדובר בתמיכה המובהקת אי פעם של האפיפיור בנישואים לזוגות מאותו מין. בסרט דוקומנטרי חדש שהוקרן בהקרנת בכורה היום (רביעי) ברומא, סותר פרנציסקוס למעשה את עמדת הוותיקן וקודמיו בתפקיד.

"להומוסקסואלים יש זכות להיות חלק מהמשפחה. הם ילדי האל, ויש להם זכות למשפחה, אף אחד לא צריך להיזרק או להיות אומלל בגלל זה", אמר פרנציסקוס כשהוא מתייחס לגישה שלו כלפי זוגות בני אותו מין. אחרי ההתבטאות הזאת, דיבר האפיפיור ישירות על איחוד של זוגות מאותו המין: "אנחנו צריכים ליצור חוק לאיחוד אזרחי. דרך שבה הם יוכלו לקבל גיבוי מצד החוק" אמר האפיפיור והוסיף: "אני עומד על כך". הסרט על האפיפיור, שודר כחלק מפסטיבל הסרטים ברומא. בצפון אמריקה הוא ישודר ביום ראשון. 

יו״ר האגודה למען הלהט״ב בישראל, הילה פאר אמרה בעקבות החלטת האפיפיור: ״העובדה שהדמות הבכירה בעולם הנוצרי שמובילה מיליארדים של נוצרים אדוקים, מוצאת דרך ליישב את המציאות החברתית עם העולם הדתי, היא קריאת השכמה למנהיגי הציבור הדתי והחרדי בארץ. גם מנהיגי הציבור הדתי יכולים לנהוג באחריות ולקדם קבלה וסובלנות מבלי לוותר על אמונותיהם. אל לנו להישאר במקום החשוך והמפלה בזמן שהעולם מתקדם״.

הפופולריים