"המלחמה על אמריקה": מסע בעקבות הבחירות בארה"ב השסועה

"המלחמה על אמריקה": מסע בחירות במדינה מפולגת
מגפת הקורונה מצאה את ארצות הברית בנקודה רגישה, לא כלכלית או ביטחונית, אלא חברתית. בזמן שבו האומה רוצה להתאחד, נערכת מערכת בחירות שמייצגת מערכת פוליטית מפולגת מאי פעם. מסע למדינות בארצות הברית שיכריעו את הבחירות הדרמטיות לנשיאות
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
המלחמה על אמריקה קאבר
צילום: המלחמה על אמריקה קאבר

בבחירות 2016 טראמפ הימם את הסוקרים ואת אמריקה כשניצח את הילרי קלינטון. בדרך לניצחון גייס טייקון הנדל"ן את תמיכתם של בני מעמד הפועלים הלבן, כרת ברית עם הימין הקיצוני ונהנה מאדישות בקרב מצביעים שחורים. ארבע שנים אחרי, לא מעט השתנה בארצות הברית. משבר הקורונה פגע אנושות בכלכלה האמריקנית, השחורים יצאו לרחובות והשיח המפלג של הנשיא מעורר תרעומת בתקופה שהציבור מעוניין להתאחד. כתבנו איתמר מאירי במסע מיוחד באמריקה השסועה, לקראת הבחירות.

"לאנשים נמאס, הם מחליפים מפלגה"

פנסילבניה היא מדינת מפתח בבחירות לנשיאות. היא הייתה דמוקרטית במשך 25 שנה עד שטראמפ ניצח בה לפני ארבע שנים. אך האם הבוחרים שהצביעו טראמפ ב-2016 מתכוונים להצביע לו גם הפעם?  הסקרים כרגע מנבאים ניצחון במדינה לביידן, ייתכן שזה על רקע המצב הכלכלי הקשה שאליו נקלעו התושבים, אך רובם טוענים כי היא תישאר רפובליקנית. האם טראמפ עמד בהבטחות לפועלים במפעלי הפלדה והחזיר להם את הפרנסה והכבוד? ומה חושבים שם על המועמד הדמוקרטי? 

צפו בפרק הראשון

"טראמפ לא רוצה להיות הנשיא של כולם"

ב-23 באוגוסט כמה שוטרים בעיר קנושה שבמדינת ויסקונסין ביקשו לעכב את ג'ייקוב בלייק - צעיר אפרו-אמריקני. בלייק הלך לדלת הנהג של כלי רכבו ונורה שבע פעמים כששלושת ילדיו יושבים במושב האחורי. האירוע הזה רק שפך עוד דלק לאש שבערה באמריקה מאז הריגתו של ג'ורג' פלוייד כמה חודשים קודם לכן. הפגנות המוניות שטפו את אמריקה במחאה על הגזענות הממוסדת והאלימות המשטרתית נגד אפרו-אמריקנים, כשטראמפ מסמן את המפגינים כאנרכיסטים, כלא לגיטימיים. האם הזעם והתסכול בקהילה האפרו-אמריקנית יתורגמו לשיעורי הצבעה גבוהים, שיובילו להפסדו של טראמפ? 

צפו בפרק השני

פלורידה - אולי המדינה החשובה ביותר עבור טראמפ במרוץ. בלי פלורידה, הנשיא כנראה לא יוכל להיבחר מחדש. אלא שפלורידה היא גם אחת מהמדינות שנפגעו הכי קשה ממגפת קורונה. יותר מ-700 אלף בני אדם נדבקו בה, 16 אלף מתו. מה חושבים תושבי המדינה שחיים באחד ממוקדי ההתפרצות הגדולים ביותר באמריקה? 

צפו בפרק השלישי

הקיטוב וההקצה בחברה האמריקאית אינה דבר חדש, אבל בארבע השנים האחרונות נדמה שמשהו השתנה. השגשוג של תנועות העליונות הלבנה והימין הקיצוני הוא אחד התהליכים שמגדירים את אמריקה של ימינו. מהצד השני ארגוני שמאל קיצוני גם הם צברו תאוצה. כתבי כאן חדשות פגשו את הפעילים של "אנטיפה", ארגון שמאל רדיקלי מצד אחד ואת הפעילים הניאו-נאציים מהצד השני.

צפו בפרק הרביעי

ארבע שנות טראמפ היו מבלבלות בקרב יהודי ארצות הברית. מצד אחד, הנשיא הכי פרו-ישראלי שהיה בבית הלבן. אבל מהצד האחר, מנהיג שתחת שלטונו והרטוריקה שלו הימין הקיצוני והאנטישמי הרגיש נוח לזקוף את ראשו. כך הפכה אמריקה הבטוחה ליהודים ללא בטוחה כל כך, והרבה יהודים מספרים שחזרה לארץ נראית כמו אופציה ריאלית.

צפו בפרק החמישי והאחרון

כבר חודשים אנחנו מספרים את הסיפור של ארצות הברית ממרחק. החל מניתוח הכותרות בעיתונים ועד שיחות עם מומחים מכאן ושיחות זום משם, דרך המסך. אבל איך זה נראה משם?

האזינו לפרק 9 בהסכת "אמריכאן" 

הפופולריים