פרס נובל לשלום הוענק לתוכנית המזון העולמית של האו"ם

פרס נובל לשלום הוענק לתוכנית המזון העולמית
ועדת הפרס באוסלו הודיעה על הזוכה בפרס היוקרתי לשנת 2020 • בהחלטה נכתב שהפרס הוענק עבור "תרומתם העצומה בתחום המלחמה ברעב, על התרומה בשיפור המצב במקומות באיזורי מוכי סכסוך"
מחבר מערכת כאן חדשות מחבר מערכת כאן חדשות
Getting your Trinity Audio player ready...
מדליית פרס נובל בספרות
צילום: צילום: אי-פי

ועדת פרס הנובל לשלום העניקה היום (שישי) את פרס נובל בשלום לתוכנית המזון העולמת של האו"ם. בהחלטת הוועדה באוסלו נכתב כי "הפרס ניתן על תרומתם העצומה בתחום המלחמה ברעב, על התרומה בשיפור המצב במקומות באיזורי מוכי סכסוך ועל פעולתם ככח פועל מונע במאמצים למנוע את השימוש ברעב ככלי נשק במלחמה או סכסוך".

ראש תוכנית המזון העולמית דיוויד אמר על ביזלי על הזכייה בפרס נובל לשלום: "חושב שזו הפעם הראשונה בחיי שבה נותרתי ללא מילים". 

מוקדם יותר השבוע הוענק פרס נובל בספרות למשוררת היהודיה-אמריקנית לואיז גליק, שתי מדעניות זכו בפרס בתחום הכימיה עם מחקרן בתחום עריכת גנים ושלושה מדענים זכו בפרס בפיזיקה על חקר החורים השחורים. 

בשנה שעברה בחרה הוועדה בראש ממשלת אתיופיה, אביי אחמד, כחתן פרס נובל לשלום, בין השאר על מאמציו להשכנת שלום ושיתוף פעולה בינלאומי, ובפרט על יוזמתו לפתרון הסכסוך בין אתיופיה ואריתריאה. 

הפופולריים