הצבא האמריקני מתגבר כוחות בצפון-מזרח סוריה

הצבא האמריקני מתגבר כוחות בצפון-מזרח סוריה
לכוחות האמריקניים נשלחו חיילים, מערכות מכ"מ ונגמ"שים. בנוסף, הוגברו גיחות הסיור של מטוסי קרב אמריקניים בשמי האזור
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
חיילי צבא ארצות הברית במנביג', סוריה, 20.12.18
צילום: צילום: אי-פי

צבא ארצות הברית מתגבר את כוחותיו בצפון-מזרח סוריה, בעקבות כמה תקריות עם כוחות רוסים המוצבים באזור. כך דיווחה הלילה (שבת) סוכנות הידיעות אי-פי. על פי הדיווח לכוחות האמריקניים נשלחו חיילים, מערכות מכ"מ ונגמ"שים. בנוסף, הוגברו גיחות הסיור של מטוסי קרב אמריקניים בשמי האזור.

בתוך כך, דובר של פיקוד המרכז בצבא ארצות הברית ציין כי מספר החיילים שנשלחו לצפון-מזרח סוריה קטן ממאה וגם מספר הנגמ"שים זעום. הדובר לא נקב בשמה של רוסיה אך הבהיר כי אף שהצבא האמריקני אינו מעוניין בעימות עם מדינה כלשהי בסוריה, הוא נחוש להגן על כוחות הקואליציה.

בצפון-מזרח סוריה נמצאים כמה מאות חיילים אמריקנים שמשתפים פעולה עם מיליציות כורדיות בהגנה על שדות הנפט באזור. כוחות רוסים מוצבים לא הרחק משם, לאורך הגבול בין סוריה לטורקיה.

הפופולריים