אדם אחד נורה ונהרג אתמול (שבת) בפורטלנד שבארצות הברית, בעימותים שפרצו בין תומכי הנשיא דונלד טראמפ ומפגיני "חיי שחורים חשובים". עדיין לא ידוע אם הירי קשור לעימותים שפרצו כשמפגינים במרכז העיר התעמתו עם שיירה של כ-600 כלי רכב שבהם נהגו תומכי טראמפ. בחלק מהמקומות תועדו עימותים ברחובות כולל ירי כדורי פיינבול לעבר המפגינים ומכות ברחוב. באחד התיעודים נראו חלק מהמכוניות של תומכי טראמפ כשהן נוסעות לתוך הקהל ופוגעות גם בכלי רכב אחרים.
Driving through crowds and macing out of vehicles at SW 4th and Washington. pic.twitter.com/dCNJxYlkYn
— Cory Elia (@TheRealCoryElia) August 30, 2020
צלם עצמאי שנכח במקום סיפר ששמע שלוש יריות ואז ראה חובשי משטרה שמטפלים בגופת ההרוג, שנראה לו כאדם לבן. הצלם סיפר כי ההרוג חבש כובע עם כיתוב של קבוצת ימין שחבריה התעמתו לעתים קרובות עם מפגינים בפורטלנד בעבר.
מהמשטרה המקומית נמסר כי "קציני משטרת פורטלנד שמעו קולות ירי מאזור השדרה הדרומית-מזרחית ומרחוב אלדר. הם הגיבו ואיתרו קורבן עם פצע ירי בחזה. צוות רפואי שהגיע למקום קבע את מותו".
כבר יותר משלושה חודשים במתקיימות הפגנות ליליות בעיר מאז רצח האזרח השחור ג'ורג 'פלויד בידי שוטר במיניאפוליס. המחאות הפעם פרצו בעקבות ירי של המשטרה בגבו של ג'ייקוב בלייק, גבר אפרו-אמריקני, בעיר קנושה שבוויסקונסן.