נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התייחס היום (חמישי) למחאות בבלארוס, ואמר כי הנשיא הבלארוסי אלכס לוקשנקו ביקש ממנו סיוע בדיכוי ההפגנות. לדברי פוטין, לוקשנקו ביקש ממנו להרכיב כוח משטרה רוסי שיתגבר את הכוחות בבלארוס. הוא הוסיף כי לא ייעשה שימוש בכוח הרוסי כל עוד המצב בבלארוס בשליטה.
מנהיגת האופוזיציה בבלארוס סבטלנה טיכונובסקיה הכריזה השבוע בנאומה בפני חברי הפרלמנט האירופי כי היא איננה עוד מייצגת את האופוזיציה אלא את "רוב העם", וטענה ש"המדינה נמצאת כעת בהפיכה בדרכי שלום". טיכונובסקיה השוהה כעת בליטא הדגישה כי היא ואנשיה מוכנים לפתוח מיידית במשא ומתן עם ממשל לוקשנקו על העברת הסמכויות במדינה.
עוד אמרה ראשת האופוזיציה כי ההפיכה היא איננה פרו מערבית או אנטי רוסית. לדבריה: "יש כאן מהפכה דמוקרטית. זהו מאבק של עם שפועל כדי שיוכל לבחור באופן עצמאי את מנהיגיו ואת מקבלי ההחלטות שלו. אנחנו לא בעד או נגד המערב או רוסיה. אנחנו בסך הכול דורשים דמוקרטיה".
ההפגנות במדינה פרצו לאחר פרסום תוצאות הבחירות לנשיאות. לוקשנקו זכה על פי התוצאות הרשמיות ב-80% מהקולות אך האופוזיציה טוענת לזיופים נרחבים. מרבית מדינות העולם לא הכירו בתוצאות ודורשות את הסתלקותו של לוקשנקו.