פייסבוק הסירה סרטון של טראמפ בטענה למידע מטעה על נגיף קורונה

פייסבוק הסירה סרטון של טראמפ בטענה למידע מטעה
בסרטון נטען כי ילדים חסינים כמעט לחלוטין מפני נגיף קורונה. דובר מטעם החברה מסר כי הסרטון הוסר משום שהפר את תקנות האתר
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
לוגו פייסבוק אפליקציה, דונלד טראמפ
צילום: צילום: אי-פי

פייסבוק הסירה הלילה (חמישי) מהדף של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ סרטון שבו טען כי ילדים חסינים כמעט לחלוטין מפני נגיף קורונה. דובר מטעם פייסבוק הודיע כי הפוסט שפרסם הנשיא האמריקני הוסר משום שכלל מידע מטעה לגבי נגיף קורונה ובכך הפר את תקנות האתר.

בהמשך נחסם זמנית גם חשבון הטוויטר של מטה הבחירות של הנשיא טראמפ בעקבות ציוץ ובו הסרטון המדובר. טוויטר הודיעה כי הציוץ מפר את תקנותיה האוסרות להפיץ מידע שגוי על המגפה.

לאחר ההתרפצויות בישראל ובמדינת ג'ורג'יה שבארצות הברית, דוח חדש של המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן מזהיר מפתיחת בתי הספר. לפי הדוח, נגיף הקורונה יכול לעבור בקלות רבה יותר בבתי ספר ומחנות קיץ מאשר חשבו תחילה. מבדיקת מקרי הידבקות המונית בקרב ילדים במחנה קיץ בג'ורג'יה עלה כי גם כאלו שלא מגלים תסמינים עלולים להביא לעלייה בהדבקה קהילתית.

ההתפרצות במחנה הקיץ הייתה מקרה ההדבקה הגדול ביותר בארה"ב בקרב ילדים. כ-260 נדבקו מתוך 600 משתתפים במחנה. עוד העלה הדוח כי בניגוד לתיאוריות קודמות, ילדים צעירים היו בסבירות גבוה יותר להידבק. הדוח התייחס גם להתפצות המחודשת של הקורונה בישראל וטען כי מקורה בפתיחה לא מבוקרת של מוסדות החינוך.

בחודש יוני האחרון הודיעה הרשת החברתית כי הסירה מודעה של קמפיין הנשיא טראמפ, בטענה כי עשה שימוש בסמל שנאה, והפר את מדיניות החברה בנושא. המודעה של טראמפ פורסמה כחלק מהקמפיין שלו נגד "קבוצות שמאל קיצוניות" וקריאתו להגדיר את ארגון אנטיפה כארגון טרור, וכללה משולש אדום הפוך. המודעה עם הסמל הופיעה גם בעמוד הרשמי של נשיא ארצות הברית ושל סגנו מייק פנס.

זמן קצר לאחר מכן סימנה טוויטר ציוץ של טראמפ בתגית המזהירה מווידאו שעבר מניפולציה. בסרטון שצויץ נראה לכאורה דיווח של CNN, שבמסגרתו ילד לבן רודף אחרי ילד אפרו-אמריקני. בסרטון המקורי רואים כי בסופו של דבר הילדים מתחבקים.

הפופולריים