דיון דרמטי על כוחן של ענקיות הטכנולוגיה: יו"ר הוועדה להגבלים עסקיים בבית הנבחרים האמריקני אמר הערב (רביעי) בדיון בקונגרס כי חברות הטכנולוגיה מחזיקות בכוח רב מדי, והן עלולות לצבור כוח רב יותר בעקבות משבר קורונה. בסוף השימוע אמר היו"ר דיוויד סיסליני: "חלקן יצטרכו להתפרק".
מתחיל עכשיו: שימוע בקונגרס בהשתתפות צוקרברג, בזוס, סונדר פיצ'אי וטים קוק. pic.twitter.com/w6B04dAKMy
— ShiraHN שירה הדס נקר (@Shira_HN) July 29, 2020
בשימוע התייצבו המנכ"לים של ענקיות הטכנולוגיה - טים קוק מאפל, סונדר פיצ'אי מגוגל, ג'ף בזוס מאמזון ומארק צוקרברג מפייסבוק. מטרת החקירה היא לגבש דוח המלצות למדיניות עתידית בנושא.
בשימוע נשאלו מנכ"לי החברות שורה של שאלות על ידי חברי קונגרס אמריקנים. בין השאר נשאל מנכ"ל גוגל על מעורבות החברה בסין, ופרישתה מכמה הסכמים עם צבא ארצות הברית בעקבות לחץ עובדים בחברה. פיצ'אי השיב כי גוגל עובדת באופן מצומצם בסין, ואינה עובדת עם הצבא הסיני.
מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג נשאל על הטיית הבחירות לטובת גורמים רוסיים, והשיב כי פייסבוק מפעילה כיום מערכות למניעת הטיית בחירות ברחבי העולם, וכי החברה מודעת לנסיונות של גורמים זרים להשפיע על בחירות במדינות שונות. מנכ"ל אפל נשאל על הגבלת משתמשי אפל לחנות האפליקציות של החברה בלבד והעדפת מפתחים מסוימים בתוך חנות האפליקציות של אפל, והשיב כי אפל אינה מפלה בין מפתחים שונים.
דקות ספורות לפני השימוע, איים נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בכך שאם המחוקקים לא ינהגו בהוגנות כלפי חברות הטכנולוגיה הגדולות - הוא יחתום על צווים. מוקדם יותר היום אמר טראמפ בבית הלבן כי הממשל האמריקני יבחן את הרשת החברתית הפופולרית טיקטוק, ובקרוב ייתכן שתתקבל החלטה לאסור על קיומה בארצות הברית.