דיווח: הקונסוליה הסינית בטקסס שימשה לריגול אחר ארה"ב

דיווח: הקונסוליה הסינית בטקסס שימשה לריגול
לפי הדיווח ברשת NBC, הנציגות הסינית שבה פרצה שלשום שרפה הייתה במשך שנים תחת חקירה של ה-FBI שאסף אודותיה חומר מודיעני • טראמפ: "מנחש שהם שרפו מסמכים"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
התחזית 04.08.20: ירידה קלה בטמפרטורות
צילום: התחזית 04.08.20: ירידה קלה בטמפרטורות

רשת NBC דיווחה הבוקר (חמישי) כי חקירה מתמשכת של ה-FBI הוכיחה שהקונסוליה הסינית ביוסטון, טקסט שימשה במשך שנים כמוקד משמעותי לריגול אחר ארצות הברית. על פי הדיווח, הנשיא טראמפ דונלד עודכן באופן תדיר על חומר מודיעיני מחקירת הנציגות, שנסגרה שלשום, מאז שנכנס לתפקידו בתחילת שנת 2017.

הלילה התייחס הנשיא טראמפ לשריפה שפרצה בנציגות הסינית ואמר כי הוא "מנחש שהם שרפו מסמכים ודפים ותוהה מה היה שם". הוא הוסיף כי סגירת נציגויות נוספות היא תמיד אפשרית. לפי דיוווח בסין, המשטר בביג'ינג שוקל להורות על סגירת הנציגות האמריקנית בצ'נגדו, בירת מחוז סצ'ואן, המוגדרת כאסטרטגית. הקונסוליה, אחת מבין חמש נציגויות אמריקניות בסין, נפתחה ב-1985 ומכסה את אזור טיבט, וונאן וסיצ'ואן. אמש דווח כי סין מתכוונת להורות על סגירת הנציגות האמריקנית בווהאן.

הפופולריים