נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע הלילה (שבת) כי חתם על צו המגן על אנדרטאות מפני השחתה. זאת בעקבות סדרת אירועים שבהם הופלו פסלים המנציחים אישים מהקונפדרציה של מדינות הדרום ואחרים המזוהים עם תמיכה בעבדות.
בציוץ בחשבון הטוויטר שלו כתב טראמפ כי חתם על צו "חזק", כלשונו, אך לא פרסם את הנוסח שלו. מוקדם יותר צייץ הנשיא האמריקני מודעת מבוקשים של האף-בי-איי ובה תמונותיהם של 15 מפגינים שניסו בתחילת השבוע להפיל את פסלו של הנשיא השביעי אנדרו ג'קסון. הפסל מוצב בפארק לאפאייט מול הבית הלבן והמשטרה סיכלה את הניסיון להפילו.
MANY people in custody, with many others being sought for Vandalization of Federal Property in Lafayette Park. 10 year prison sentences! @FBIWFO pic.twitter.com/mrLyxbWNvq
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 26, 2020
"אנשים רבים כבר נעצרו, ומחפשים אחרים שהיו מעורבים בהשחתת רכוש ממשלה. מגיע להם מאסר של עשר שנים", כתב טראמפ. הפלת הפסלים בארצות הברית החלה במחאה על הרג האזרח השחור ג'ורג' פלויד בידי שוטר לבן במיניאיפוליס בחודש שעבר.