טראמפ נגד טוויטר: עד כמה משפיע התוכן ברשתות החברתיות על השלטון הדמוקרטי?

עד כמה משפיע התוכן ברשתות החברתיות על השלטון?
ד"ר שוורץ אלטושלר מסבירה למה טוויטר החליטה להתערב דווקא עכשיו בציוצים של טראמפ, ומבהירה כי הרשתות החברתיות נמצאות במלכוד כי מבחינתן השקר הוא לא הדבר הבעייתי
מחבר קלמן וסג"ל מחבר קלמן וסג"ל
Getting your Trinity Audio player ready...
טוויטר
צילום: צילום: אי-פי

טראמפ נגד הרשתות החברתיות: "הסיפור של פייק ניוז הוא האתגר הכי גדול של הדור הזה דווקא מפני שאנחנו לא רוצים שתהיה מדינה או אח גדול שייקבע אם משהו נכון או לא", כך הסבירה אמש (רביעי) דוקטור תהילה שוורץ אלטושלר, עמיתה בכירה במכון הישראלי לדמוקרטיה, לקלמן ליבסקינד ואראל סג"ל בכאן 11, בעקבות סימון הציוצים של נשיא ארצות הברית. "זה לא סתם שטוויטר עכשיו החליטה להתהפך על טראמפ. יש צירוף של נסיבות. קודם כל בגלל הקורונה".


עוד הוסיפה אלטושלר: "הרי מותר לשקר. לכן הרשתות נמצאות במלכוד. טראמפ הרבה פעמים לא מדייק בעובדות אבל טוויטר לא בחרה להתערב. פייסבוק באופן מוצהר אומרת שהיא לא נוגעת בפוליטיקאים ואז הגיעה הקורונה ופייק ניוז על רצח".

חברת טוויטר, כאמור, הוסיפה אתמול לפנות בוקר לשני ציוצים של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הערה ובה נאמר כי בציוצים יש משום הטעיה של הציבור. החברה הוסיפה לינק שמבהיר את העובדות. זו הפעם הראשונה שטוויטר נוקטת צעד כזה אף שרבים קראו לחברה לצנזר ציוצים של הנשיא טראמפ, שבהם נכתבו עלבונות שהטיח ועובדות שקריות.

זמן קצר לאחר מכן אמר נשיא ארצות הברית כי הציבור הרפובליקני חש שהרשתות החברתיות משתיקות את קולו וכי הוא יסגור אותן לפני שיאפשר לדבר כזה לקרות. בציוץ בחשבון הטוויטר שלו כתב: "נפעיל רגולציות חזקות או נסגור אותן לפני שנאפשר לזה לקרות". 

הפופולריים