טראמפ נוטל תרופה נגד מלריה כדי להתגונן מקורונה

טראמפ נוטל תרופה למלריה כדי להתגונן מקורונה
על אף שטראמפ לא נדבק בקורונה, מהבית הלבן נמסר כי הנשיא ורופאו הגיעו למסקנה שהיתרונות בשימוש בהידרוקסיכלורוקווין גוברים על הסיכון היחסי שבנטילתה
מחבר מאיה ראכלין ונתן גוטמן מחבר מאיה ראכלין ונתן גוטמן
Getting your Trinity Audio player ready...
טראמפ בתדרוך לכתבים על הקורונה בבית הלבן 30.04.20
צילום: צילום: אי-פי

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ סיפר אמש (שני) במסיבת עיתונאים כי הוא נוטל הידרוקסיכלורוקווין, התרופה נגד מלריה שיעילותה נגד קורונה לא הוכחה. אף שטראמפ לא נדבק בקורונה ואין לו שום תסמינים, הוא נוטל גלולה של התרופה בכל יום כבר כמעט שבועיים כדי להגן על עצמו מפני קורונה.

"אני עושה את זה כי אני חושב שזה טוב. שמעתי הרבה סיפורים טובים", אמר טראמפ. הוא סיפר כי ביקש את התרופה מרופא הבית הלבן. רופאו של הנשיא האמריקני אישר את הדברים, והוסיף כי טראמפ החל ליטול את התרופה לאחר שהתגלה כאחד מעוזריו נדבק בנגיף.

במכתב מטעם רופאו האישי של הנשיא, סטנלי קונלי, שפרסם הלילה הבית הלבן, נאמר כי הרופא והנשיא ״ניהלו שיחות רבות על העדויות בעד ונגד השימוש בתרופה״, והגיעו למסקנה כי היתרונות בשימוש גוברים על הסיכון היחסי.

מינהל המזון והתרופות של ארצות הברית המליץ בחודש שעבר שלא להשתמש בהידרוקסיכלורוקווין מחוץ לבתי חולים או למתקני מחקר. זאת בשל תופעות לוואי שעלולות להסתיים גם במוות כמו הפרעה בקצב הלב.

במסיבת העיתונאים שבה חשף כי הוא נוטל את התרופה, תקף נשיא ארצות הברית פעם נוספת את ארגון הבריאות העולמי על רקע התשפטות נגיף קורונה. "הם בובות של סין. כשאני אסרתי על כניסה מסין - הם חשבו שזה לא רעיון טוב", אמר טראמפ.

הפופולריים