נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ קטע הלילה (שלישי) מסיבת עיתונאים בבית הלבן, בעקבות עימות עם כתבת CBS ילידת סין. הכתבת, וויי-ג'יא ג'יאנג, שאלה את הנשיא מדוע הוא שם דגש על מספר הבדיקות לאבחון קורונה שנעשו עד כה בארצות הברית. "מדוע זה חשוב? מדוע אתה מתייחס לכך כאל תחרות עם מדינות אחרות בעולם, כשאזרחים אמריקנים ממשיכים למות בכל יום וכשאנו רואים גידול במספר הנדבקים?", שאלה הכתבת.
טראמפ השיב כי בני אדם ממשיכים למות מקורונה גם במדינות אחרות בעולם והוסיף כי "אולי אינך צריכה להפנות אליי את השאלה הזאת. תשאלי את סין". כתבת CBS, שהיגרה עם משפחתה לארצות הברית בהיותה בת שנתיים, שאלה את הנשיא מדוע הפנה את דבריו על סין במיוחד אליה. טראמפ השיב: "הייתי אומר זאת לכל מי ששואל אותי שאלה נבזית".
כשכתבת נוספת ניגשה לשאול שאלה, הנשיא סימן בידו כי אינו בכוונתו להשיב לה, זאת לאחר שלטענתו איחרה להגיב כשסימן לה לדבר. הכתבת השיבה כי רצתה לאפשר לקודמתה להשלים את שאלתה, ואז הודיע הנשיא כי מסיבת העיתונאים הסתיימה ונטש את המקום.
חמש שעות לאחר מסיבת העיתונאים, צייץ טראמפ על האירוע וכתב כי כלי התקשורת והעיתונאים יוצאים מדעתם לשמע דבריו, ושהם פועלים וחותרים יחדיו נגדו. הוא שב על אמירתו שהם "אויב העם" אבל הוסיף שאין לדאוג כיוון שינצח בבחירות בנובמבר.
The Lamestream Media is truly out of control. Look how they work (conspire!) together. They are the Enemy of the People, but don’t worry, we will WIN in November! https://t.co/3YOSChXP9M
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 12, 2020
בטרם הפסיק את מסיבת העיתונאים, התייחס הנשיא האמריקני בביטול לחשש שנגיף קורונה יתפשט בבית הלבן, בעקבות הידבקות הדוברת של סגנו, מייק פנס. טראמפ רמז כי פנס שוהה בבידוד על אף שנבדק ונמצא בריא, וציין כי הוא עשוי לצמצם את מפגשיו עם סגן הנשיא. הדוברת של פנס, קייטי מילר, עומדת בראש צוות המשימה של הבית הלבן למאבק בקורונה. לאחר שאובחנה חולה בנגיף נכנסו לבידוד שלושה מאנשי הצוות, בהם המומחה למחלות מידבקות הדוקטור אנתוני פאוצ'י.
בתוך כך, מספר המתים מקורונה בארצות הברית חצה את ה-80 אלף בני אדם. ניו יורק היא המדינה שספגה את הפגיעה הקשה ביותר, כשיותר מ-26 אלף מתושביה מתו מהנגיף. מפרוץ המגפה נדבקו בקורונה בארצות הברית יותר מ-1.3 מיליון אמריקנים. עם זאת, זהו היום השני ברציפות שמניין המתים במדינה קטן מ-900. ביממה החולפתו מתו 830 אמריקנים מהנגיף. שלשום עמד מספר המתים היומי על 776 - המספר הנמוך ביותר מפרוץ המגפה לפני כחודשיים.
התקדמות בדרך למציאת חיסון?
ארגון הבריאות העולמי הודיע כי שבעה או שמונה מחקרים על פיתוח חיסון מפני הנגיף מצטיירים כמבטיחים, והעבודה עליהם מתנהלת בקצב מואץ. מנכ"ל הארגון, תדרוס גבריסוס, אמר בתדרוך וידיאו למועצת האו"ם לעניינים כלכליים וחברתיים כי המחקרים מסתמכים על התרומות בסך שמונה מיליארד דולרים שגייס הארגון בשבוע שעבר.
עם זאת, הבהיר גבריסוס כי יידרשו סכומים נוספים כדי להאיץ את פיתוח החיסון, ולוודא שתיוצר כמות מספקת לכל תושבי כדור־הארץ. המנכ"ל של ארגון הבריאות העולמי ציין כי בד בבד עם ההאטה בהתפשטות הקורונה במערב אירופה, גבר קצב ההידבקות במזרח אירופה, באפריקה, בדרום־מזרח אסיה, באגן המזרחי של הים התיכון ובאזורים אחרים.
בד בבד, הארגון מזהיר מדינות ברחבי העולם כי הקלה בהסגר, ללא מעקב הדוק אחר מסלול תנועתם של חולי קורונה, עלולה להביא להתפרצות מחודשת של המגפה. אחד מבכירי הארגון, דוקטור מייקל ראיין, אמר כי צעד כזה משול לנהיגה בעיניים עצומות. הוא קרא למדינות העולם לאמץ את המודל שהנהיגו גרמניה וקוריאה הדרומית - שתי מדינות שהקלו בהסגר, אך הגבירו את המעקב אחר מסלול התנועה של חולים.
בימים האחרונים גבר החשש מהתפרצות מחודשת של הקורונה במדינות שהקלו בהסגר. בגרמניה אובחנו קבוצות של דבקים חדשים, וכך גם בווהאן שבסין - מקור ההתפרצות הנגיף. בקוריאה הדרומית נדבקו 85 בני אדם מחולה שבילה במועדון לילה.