משבר קורונה: במהלך חג הפסחא משרד הבריאות הדני פרסם את התנאים שבהם בתי הספר צריכים לעמוד כדי לפתוח את שעריהם מחדש. תאריך הפתיחה נקבע ל-15 באפריל אם כי היו בתי ספר שנדרשו להם עוד כמה ימים כדי להתאים את עצמם, ולשם כך נמצאו כל מיני פתרונות יצירתיים.
תנאי הסף הבסיסיים לחזרה לשגרה היו שצריך לשמור על מרחק בין התלמידים בזמן הלימודים ובזמן ההפסקות עד כמה שאפשר; לנהל שיעורים ופעילויות בחוץ; שטיפת ידיים לעיתים קרובות ובהשגחת הצוות הלימודי. ילדים שסובלים ממחלות רקע או שמישהו מבני משפחתם נמצא בקבוצת סיכון ממשיכים ללמוד מהבית בלמידה מקוונת.
בדנמרק חיים בין חמישה לשישה מיליון איש. עד כה אובחנו כ-8 אלף מקרים מאושרים של תחלואה בנגיף, ונפטרו ממנו כ-400 בני אדם. מנגד, ישנה ירידה במספר המאושפזים וכרגע מאושפזים כ-300 בני אדם בבתי החולים השונים, מהם 75 מונשמים. מקדם ההדבקה עומד על 0.6 כבר שבועיים.
"אצלנו בבית הספר מצאו כל מיני פתרונות מאוד מעניינים. כדי שיהיה פחות עומס, מחצית מהשכבות מתחילות ב-08:30, החצי השני מתחיל ב-09:00. בתחילת הלימודים הם חולקו לכיתות של עשרה ילדים בכיתה, כשלכל כיתה יש מורה אחד שאחראי עליהם והוא המבוגר היחיד שהם בקשר ישיר איתו במהלך היום".
"יש הגבלות לגבי משחק, אי אפשר למשל לשחק כדורגל אלא צריך לשחק במשחקים שלא כוללים מגע. הילדים מחולקים של קבוצות של חמישה משתתפים שמשחקות בהפסקה. האמת היא שחששתי קצת מהקטע של ההפרדה הפיזית - שזה יהפוך אולי לניסיון די מדכדך בשבילם אבל השבוע הזה הוכיח לי את ההיפך. הבן שלי מאוד שמח ללכת לבית ספר בכל יום וגם החברים והחברות שלו שמחו".
כבני אדם אנחנו מאוד חברותיים. אני חושב שלנסות לתחזק את מרחק של שני מטרים זה ממש לא טבעי עבורנו בין חברים, בין קולגות ובמיוחד בין צעירים בגילאי 3 עד 12. אנחנו מנסים לתחזק את התחושה של הביחד, את התחושה החברתית ואת התחושה של שיתוף הפעולה למרות הריחוק החברתי - זה האתגר הכי גדול".
"התלמידים מאוד סתגלנים ומאוד קשובים להנחיות החדשות. זה מעורר השראה בעיניי שהם יצרו משחקים חדשים, בגלל שאי אפשר לשחק כדורגל למשל הם יצרו משחק חדש שבו הם יכולים לשחק מבלי לגעת אחד בשני".
"מה שמלווה את החזרה ההדרגתית לשגרה הם אזהרות חוזרות ונשנות מצד הרשויות שאנשים חייבים להמשיך ולהקפיד על כללי הזהירות, כדי שלא נראה נסיגה ונצטרך לחזור חזרה לסגר".